БУТЕР КОМИНЧЕТА
Много популярните сладки КОМИНЧЕТА отдавна са на вниманието ми.
Известни като кюртош колач, трделник в чужбина и козуначени коминчета у нас, привличат туристи или любителите на това лакомство.
Не бях любопитна когато виждах тези сладкишчета на различни места.
Даже гледах турски сериал, показвайки тези неща като бизнес на едно семейство.
Все пак се наканих няколко пъти да направя за Великден, но така и не намерих време.
Миналата година бяхме със съпруга ми във Велико Търново и там в едно заведение на открито наблюдавахме в съседство павилионче, където младежи чакаха търпеливо да им направят коминчета.
Казах си ще направя в къщи,но пак изоставих идеята.
Наскоро обаче ми попадна идея за коминчета от бутер тесто.
Приготвих всичко и най -накрая ги направих днес.
Нямам специални форми, но си намерих картончета от фолио и точилката ми, която се оказа доста подходяща.
Ето моите творения.
ПРОДУКТИ
1 охладено бутер тесто
олио
кокосова захар 3 с.л.
канела 1/2 ч.л.
1 жълтък
ПРИГОТВЯНЕ
1. Картоните и точилката се обвиват с
алуминиево фолио. Намазват се с олио .
2. Бутер тестото се нарязва на ленти откъм ширината. Лентите да са с ширина 1,5 см.
4. По същия начин се навиват около точилката.
5. Намазват се с жълтъка и 1с.л.олио
6. Овалват се в захарта, смесена с канелата.
Поставят се в тава в положение, което се вижда на изображението.
7. Фурната е загрята на 200°©. Коминчета се пекат 10 минути и фурната се намалява на 170,°© за още 15 минути.
8. Коминчетата да готови!
Могат да се поднесат с мед или конфитюр.
Коментари
Публикуване на коментар