КОНФИТЮР ОТ ЛИМОНОВИ КОРИЧКИ



 Досега съм правила многократно конфитюр от портокалови, мандаринови или различни цитросови корички.
Не бях правила от лимонови корички.
А винаги съм имала на разположение множество такива. 
От няколко години всяка сутрин изпиваме със съпруга чаша изцеден лимон с топла вода и можеха да се съберат доста кори, но не ми е хрумнало да приготвя конфитюр от тях.


Имаме две лимонови дръвчета и ни дават доста лимони, особено миналата година,но не стигат.
Обикновено купуваме домашни от познат грък,но се налага и да допълваме от пазара в България.




Ето тази лимонова напитка взимаме всеки ден.
Напоследък в моята чаша не слагам мед за по-ди етичен ефект.

Когато реших да направя конфитюра изрязвах корите подсушавах ги и ги нарязвах на ситно. 
Съхраних ги в книжен плик.

И когато се събраха 400 гр. реших че е крайно време да ги направя.

Ето как стана това.



ПРОДУКТИ

400 гр. лимонови корички 

вода колкото да покрие коричките в тенджерата/четири пъти се сменя след варене/

300 мл.вода за конфитюра 

320  желираща захар 2 в едно.


ПРИГОТВЯНЕ






1. Коричките се измиват и заливат с вода.

2. Варят се 10 минути след кипване.

3. Водата се сменява и отново се варят, всичко четири пъти.
4. Последната вода се излива и се прибавя посочената по-горе 300 мл. вода.

5.Слага се и захарта.
6. След като заври се бърка на по-слаб котлон 7 минути. Не се слага лимонтозу. В захарта се съдържа.





7. Насипва се веднага в затоплени буркани.
Затварят се и се обръщат върху капачките. Престояват докато се охладят.



8. Опаковат се и се прибират на хладно.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации