КОНФИТЮР ОТ ЛИМОНОВИ КОРИЧКИ
Не бях правила от лимонови корички.
А винаги съм имала на разположение множество такива.
От няколко години всяка сутрин изпиваме със съпруга чаша изцеден лимон с топла вода и можеха да се съберат доста кори, но не ми е хрумнало да приготвя конфитюр от тях.
Обикновено купуваме домашни от познат грък,но се налага и да допълваме от пазара в България.
Ето тази лимонова напитка взимаме всеки ден.
Напоследък в моята чаша не слагам мед за по-ди етичен ефект.
Когато реших да направя конфитюра изрязвах корите подсушавах ги и ги нарязвах на ситно.
Съхраних ги в книжен плик.
И когато се събраха 400 гр. реших че е крайно време да ги направя.
Ето как стана това.
ПРОДУКТИ
400 гр. лимонови корички
вода колкото да покрие коричките в тенджерата/четири пъти се сменя след варене/
300 мл.вода за конфитюра
320 желираща захар 2 в едно.
ПРИГОТВЯНЕ
1. Коричките се измиват и заливат с вода.
2. Варят се 10 минути след кипване.
3. Водата се сменява и отново се варят, всичко четири пъти.
4. Последната вода се излива и се прибавя посочената по-горе 300 мл. вода.
5.Слага се и захарта.
6. След като заври се бърка на по-слаб котлон 7 минути. Не се слага лимонтозу. В захарта се съдържа.
Затварят се и се обръщат върху капачките. Престояват докато се охладят.
8. Опаковат се и се прибират на хладно.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар