ВИНЕНО БРАУНИ С ЧИЙЗКЕЙК ПЛЪНКА


 

Брауни с вино! Една на пръв поглед странна комбинация. Но защо не в навечерието на 14 февруари -денят на виното и любовта. Виното се съчетава с шоколада. И двете омайват и дават усещане за наслада.
В умерени количества са приятни и създават настроение.




Когато се приготвят сладкиши се
подбират специални ароматни вина. Аз предпочитам домашното ни вино- букет от различни сортове. 




Вече съм приготвяла кекс с вино  в компанията на шоколадови ягоди. Беше фантастичен.




Сега се получи нещо подобно. Шоколадово брауни с винен привкус  и нежен чийзкейк с вкус на карамел.
Използвах рецепта за брауни с тиквен чийзкейк. Само че е аз добавих вино  в шоколадовата брауни смес и замених тиквата с дулсе де лече.

Наистина сладкишът стана чудесен и си заслужава да се опита.
Споделям рецептата!🍫🍷🍩

ПРОДУКТИ 

За чийзкейка

200гр. крем сирене 

30 гр. кокосова захар

1 яйце 

160 гр. карамелено мляко/ дулсе  де лече/
ванилия

За браунито

180 черен шоколад 

3 яйца 

70 кокосово масло 

50гр. кокосова захар

50 мл. червено вино

90гр. бадемово брашно 

20 гр. какао

1с.л.конфитюр от портокалови корички 

За ганаша 

100 гр. черен шоколад

100 мл.прясно мляко



ПРИГОТВЯНЕ





1. Първо се приготвя чийзкейк плънката.

2. Яйцето , захарта и карамеленото мляко се смесват и блендират.

3. Прибавя се крем сиренето и се разбива до хемогенност. Ароматизира се с ванилията.



4. Шоколада начупен на парчета се разтопява с коксовото масло на водна баня.

5. В блендера се смесва с яйцата,захарта и виното.
Блендира се.


6. Към сместа се прибавят брашното,смесено с какаото и ванилията.Разбърква се. Слага се и конфитюрът от портокаловите корички.


7. Половината от сместа се разполага във силиконова форма 18 см.


8. Отгоре се слага чийзкейк плънката.



9. Завършва се с останалата шоколадова смес
Заглажда се.


10.Пече се на 170°©около 30 минути. Охлажда се. Ч

11. През това време се приготвя шоколадовият ганаш, като млякото се загрява почти до кипване и се прибавя начупеният шоколад.



12. Сладкишът се обръща, защото релефите са на дъното на формата. Поставя се глазурата.


13. Украсява се с цветчета от тиква, шоколадови. капки и фигурки от фондан.


Може да се опита с чаша кафе 



или чаша домашно вино.


ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации