МИНИ ПИЦИ С КРЕМВИРШИ И СИРЕНЕ ГРЮЕР


Пицата-любимо лакомство,което повечето хора много обичат.
Исторически произходът и се свързва с италианската кулинарна култура,въпреки че някои източници сочат и китайски корени.
Но какъвто и да е произходът на пицата,важно е тя е предпочитан деликатес.
Пицата е толкова разпространена,че надхвърля класическите и форми.
Могат да се намерят множество технологии и начини за оформяне.

Аз лично освен класически обичам да интерпретирам различни модели пици.







 Не съм правила много такива,но тези са доста впечатляващи.


Наскоро гледах ленти с демонстрация на интересен модел пица. Не можах да копирам и съхраня клипчето,но запомних начина на конструирането. Лесен и много интересен начин за оформяне на тестото.
Реших да направя и този модел.
Ето и рецептата.

ПРОДУКТИ 

За тестото /3 мини пици//

300 гр. брашно

1 яйце и 1 белтък

1 жълтък 

4 гр. суха мая

140 гр.кисело мляко

60 гр. краве масло

1ч.л.чубрица
1ч.л.риган
1ч.л. сминдух
1/2 ч.л. вегета

За  гарниране

2 кренвирша

150 гр. сирене Грюер




ПРИГОТВЯНЕ



 


1. Най-напред се приготвя ароматно тесто от продуктите.

2. Пресятото брашно се оформя като кладенче.

Прибавят се всички продукти.



3. Омесва се средно меко тесто,което втасва 30 минути на топло.

4. Оформят се 3 топчета.


5. Всяко се разточва около 18 см. Намазва се с пюре и отгоре се слага 1/3 от сиренето.

6. Кръгчето се събира и обръща. Отново се разточва. В напрежението някъде да не сбъркам пропуснах да снимам до изпичането на пиците.



7. Разточеното кръгче се разделя на 8 радиуса. Всеки се обръща на един от страничните ръбове.
Там се поставят кръгчетата КРЕМВИРШИ.

8. В средата се поставят още 4 кръгчета кремвирши ,а върху тях и на около сирене Грюер.
Така се оформят и другите 2 пици.
9. Втасват още  15 минути на топло. Намазват се с жълтък и 1 ч. л. олио.

10. Пече се на 160°© 15 минути.





ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации