БРАУНИ С ТИКВЕН СЛОЙ



 Красота и вкус,както често казва Фени. 

Наистина толкова сладкиши съм правила, но по-вкусно и красиво изделие нямам. Сега е сезона на тиквата и исках да приготвя нещо вкусно с нея. 

Имам една рецепта на Вероника Георгиева за брауни с тиква.Предпочитам такива продукти,леки и  много вкусни като кокосовите,смляни бадеми и черен шоколад.

Сложих 4 вместо 3 яйца и увеличих бадемите и бакпулвера .
 Не ми беше достатъчна тиквата и затова прибавих и един тиквен слой отгоре с любимите ми портокали. Получи се чудесен сладкиш.

Изпробвах и новата си силиконова форма от силикон и стъклена основа.
Сглобява се малко по-трудно,но е чудесна както за топлина така и за замразяване. Не е необходимо да се ползва ацетатно фолио.

И така напред към сладкишчето

ПРОДУКТИ 


160 гр. черен шоколад 

80 гр. кокосово масло 

60 гр. кокосова захар

4 малки яйца

130 гр. тиквено пюре 

20 гр. какао 

120 гр смляни бадеми 

1 равна ч.  л.бакпулвер

1/2 ч. л. канела 

1/2 ч.л. джинджифил 

1/2 ч.л. индийско орехче 


За тиквения слой 

350 гр.печена тиква

2 портокала

1ч.л.мед

2  ч.л. конфитюр от портокалови корички 

10 гр. желатин
 
6 с.л. вода 



1. В блендера се поставят яйцата,кокосовата захар и тиквеното пюре. Блендера се кратко.



2. Прибавят се разтопените на водна баня шоколад и масло. Блендера се отново.




3. Сухите съставки - бадемово брашно,бакпулвер и какао се смесват и прибавят в блендера. Блендера се до хомогенност.




4. Сместа се слага във формата за печене.


5. Пече се на 170,°© 30 минути. Оставя се във фурната /изключена/ още 5 минути.  Охлажда се.


6. Тиквеното пюре,сокът от портокалите и конфитюрът от портокалови корички се разбъркват. Желатинът разтворен във водата се разтопява на водна баня. Прибавя се към сместа и се разбърква.  Излива се върху браунито и се оставя в хладилника за няколко часа.



7. Освобождава се от формата.




8. Аранжира се  по желание.



9. Разрез на сладкиша.



ДОБЪР АПЕТИТ!





Коментари

Популярни публикации