БРАУНИ С ТИКВЕН СЛОЙ
Наистина толкова сладкиши съм правила, но по-вкусно и красиво изделие нямам. Сега е сезона на тиквата и исках да приготвя нещо вкусно с нея.
Имам една рецепта на Вероника Георгиева за брауни с тиква.Предпочитам такива продукти,леки и много вкусни като кокосовите,смляни бадеми и черен шоколад.
Сложих 4 вместо 3 яйца и увеличих бадемите и бакпулвера .
Не ми беше достатъчна тиквата и затова прибавих и един тиквен слой отгоре с любимите ми портокали. Получи се чудесен сладкиш.
Изпробвах и новата си силиконова форма от силикон и стъклена основа.
Сглобява се малко по-трудно,но е чудесна както за топлина така и за замразяване. Не е необходимо да се ползва ацетатно фолио.
И така напред към сладкишчето
ПРОДУКТИ
160 гр. черен шоколад
80 гр. кокосово масло
60 гр. кокосова захар
4 малки яйца
130 гр. тиквено пюре
20 гр. какао
120 гр смляни бадеми
1 равна ч. л.бакпулвер
1/2 ч. л. канела
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. индийско орехче
За тиквения слой
350 гр.печена тиква
2 портокала
1ч.л.мед
2 ч.л. конфитюр от портокалови корички
10 гр. желатин
6 с.л. вода
3. Сухите съставки - бадемово брашно,бакпулвер и какао се смесват и прибавят в блендера. Блендера се до хомогенност.
4. Сместа се слага във формата за печене.
5. Пече се на 170,°© 30 минути. Оставя се във фурната /изключена/ още 5 минути. Охлажда се.
6. Тиквеното пюре,сокът от портокалите и конфитюрът от портокалови корички се разбъркват. Желатинът разтворен във водата се разтопява на водна баня. Прибавя се към сместа и се разбърква. Излива се върху браунито и се оставя в хладилника за няколко часа.
8. Аранжира се по желание.
9. Разрез на сладкиша.
Коментари
Публикуване на коментар