ЯГОДОВО ТИРАМИСУ
След като двата края по дължина се изправеха се получаваше нещо като покривче или пирамида ако си служим с геометрични понятия .
3. Кафето от машината се смесва с Амарето и поставя в подходящ съд за потопяване на бишкотите.
4. Застила се стреч фолио. Приготвят се 16 цели и 8 половинки бишкоти. Всяка се потопява много бързо в топинга ,защото бишкотите са много хигроскопични и омекват веднага. Ако се оставят и за секунда в разтвора стават на каша.
8. Хващат се двата края на фолиото откъм дългите страни с две ръце и крайните бишкоти се вдигат нагоре. Допълва се от горната вътрешна страна с крем и се притиска до образуване на пирамидата
И сега може да се види нещо такова в интернет пространството,но вече с други кремове.
Отдавна исках да направя руло Тирамису . Има много модели за конструкция и когато реших това да стане си спомних за тортата -покривче от детството.
И въпреки че виждах клипчета с подобна конструкция не беше точно същото.
Затова направих рулото според моите спомени от детството.
Получи се чудесно тирамису. В сезона на ягодите не можеше да не сложа и пресни плодове.
Прецених как да сложа бишкотите, че да стане
добре.
В двата крайни реда на ширина сложих по 1 цяла бишкота, а в средата половинка. На дължина бяха 8 реда.
Върху крема в средата разположих от домашните ни ягоди. За украса - също от тях.
И така споделям рецептата и технологията
ПРОДУКТИ
200 гр. бишкоти
12 ягоди
какао за поръсване
За топинга на бишкотите
200 мл. сварено кафе от машина
2 с.л. Амарето
За крема
500 гр. маскарпоне
200 гр. заквасена сметана
70 гр мед
1 ампула ванилия
1 с. л. Амарето
ПРИГОТВЯНЕ
2.Макарпонето се поставя в блендера. Добавя се заквасената сметана и ароматите. Блендира се кратко.
3. Кафето от машината се смесва с Амарето и поставя в подходящ съд за потопяване на бишкотите.
5. Всяка потопена бишкота се подрежда така както е показано на изображението.
Оставя се малко крем за украса.
9. С фолиото се завива сладкиша и се оставя за няколко часа да стегне.
Внимава се да не се наръси върха на пирамидата,защото после труд но се шприцова крема за украса.
11. Останалите ягоди се нарязват на половинки. Шприцова се крема и се подреждат ягодите
13. Може да се поднесе парче от него с лимоново портокалова лимонада. За нея прочетете тук
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар