ПИЦА ЧЕТИРИ СИРЕНА ВЪРХУ ОСНОВА ОТ ПАТЛАДЖАН
Какво може да се направи от един голям наличен патладжан?
Може да се изпече и ето хубава салата .
Може да се грилова и включи в комплект печени зеленчуци.
Или може би да се включи в зеленчуковата палитра на гювеча.
Но аз реших да направя нещо различно и нетрадиционно. Пица от патладжан гарнирана със сирена.
Не че не надникнах в интернет пространството, но там имаше много варианти, които не можех да взаимствам за моята пица.
Тогава си помислих:Какво бих предпочела най-много?
Спомням си думите на една позната и добра кулинарка: "Най-много обичам сирената. И ако ме оставят при тях,ето това ще е моят свят!"
Ами да, ще направя пицата със сирена.
Даже се получиха 4 малки парчета пица.
Ето как ги направих.
ПРОДУКТИ
1 патладжан
по 50 грама сирене Бри,Камембер и синьо
1 пакет топено сирене за хамбурги
4 ч.л. лютивка
3 с .л. зехтин
чубрица
домати магданоз за гарниране
ПРИГОТВЯНЕ
1. Патладжаните се нарязват по дължина.
2. Правят им се нарези. Не се отцеждат, защото не съдържат горчив сок.
3. Посоляват се и се поръсват със зехтин.
4. Пекат се на 200°© 20 минути
5. Намазват се с лютива.
6. Подреждат се сирената :Бри, Камембер и синьо.
7. Отгоре се слага и топеното сирене.
8. Пече се 10 минути на 200°©.Поръсва се с чубрица.
9.Патладжан-пиците се гарнират.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар