ПИЦА ЧЕТИРИ СИРЕНА ВЪРХУ ОСНОВА ОТ ПАТЛАДЖАН


 Какво може да се направи от един голям наличен патладжан?

Може да се изпече и ето хубава салата . 

Може да се грилова и включи в  комплект печени зеленчуци.

Или може би да се включи в зеленчуковата палитра на гювеча.

Но аз реших да направя нещо различно и нетрадиционно. Пица от патладжан гарнирана със сирена.

Не че не надникнах в интернет пространството, но там имаше много варианти, които не можех да взаимствам за моята пица.

Тогава си помислих:Какво бих предпочела най-много?

Спомням си думите на една позната и добра кулинарка: "Най-много обичам сирената. И ако ме оставят при тях,ето това ще е моят свят!"

Ами да,  ще направя пицата със сирена.

Даже се получиха 4 малки парчета пица.

 Ето как ги направих.

ПРОДУКТИ


1 патладжан

по 50 грама сирене Бри,Камембер и синьо

1 пакет топено сирене за хамбурги

4 ч.л. лютивка

3 с .л. зехтин

чубрица

домати магданоз за гарниране

ПРИГОТВЯНЕ


 

1. Патладжаните се нарязват по дължина. 

2. Правят им се нарези. Не се отцеждат, защото не съдържат горчив сок. 

3. Посоляват се и се поръсват със зехтин.

4. Пекат се на 200°© 20 минути



5. Намазват се с лютива.



6. Подреждат се сирената :Бри, Камембер и синьо.



7. Отгоре се слага и топеното сирене.



8. Пече се 10 минути на 200°©.Поръсва се с чубрица.



9.Патладжан-пиците се гарнират.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации