ПОЛЯТА БАНИЦА С ТУРСКИ РЪЧНО ТОЧЕНИ КОРИ
Моят съпруг беше на Ловното изложение в Истанбул и при посещението на Одрин бяха открили цех за разточване на кори.
Това е голямо майсторство упражнявано в Турция от векове. Насладили са се на умението на туркините да точат и размахват кората над главите си. От там могат да се купят прясно разтопени кори, от които става чудесна баница.
Направих баницата по моя технология,но добрите кори си казаха своята дума.
Резултатът беше повече от добър.
ПРОДУКТИ
3 кръгли кори за баница
За намазване на баницата
3 яйца
200 гр. кисело мляко
100 мл мазнина по желание
1 бакпулвер
6 0 гр. брашно
За плънката
300 гр. сирене
100 гр. извара
2 яйца
За поливане
2 яйца
100гр. кисело мляко
40 гр. масло
ПРИГОТВЯНЕ
4. Кората се навива на руло.
5. Навива се на охлюв и се поставя в тава, добре омазмена.
6. По същия начин се процедира и с другите две кори, които се подреждат наоколо.
8. Пече се 30 минути на 200°©.
ДОБЪР АПЕТИТ!
1. Първата кора се разстила.
2. Слага се 1/3 от сместа за мазане и се разпределя по кората.
3. Следва и 1/3 от плънката.
7. Приготвя се заливката/яйцата се разбиват,прибавя се киселото мляко и разтопеното масло /и се слага върху оформената баница.
Коментари
Публикуване на коментар