ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНЕНИ КРЪГЧЕТА
Опитвала съм множество варианти на приготвяне на патладжани и винаги бяха много сполучливи.
Наскоро гледах клипче за направа на пълнени кръгчета патладжан с интересна и вкусна плънка.
Имах един патладжан и тъй като съм единствен консуматор на патладжани реших да си направя само този патладжан.
Най-хубавото е че е от онзи сорт,без горчив сок и не се сложи киснене и изцеждане на патладжана.
Резултатът е бързо и много вкусно ястие.
ПРОДУКТИ
1 голям патладжан
1 глава лук
шепа бейби спанак
100 гр. кашкавал
50 гр. сирене
сол
пармезан за поръсване
2 с.л.тиквено олио
100 мл. вода
ПРИГОТВЯНЕ
1. Патладжанът се нарязва на кръгчета. С помощта на ринг се изрязва средата.
2. Нарязва се на дребно и се добавя и нарязания лук. Задушава се водата и тиквеното олио.
3. Сваля се от котлона и се охлажда. Прибавят се и останалите продукти.
4. Разбърква се.
5. Пълнят се патладжанените кръгчета.
6. Пече се 20 минути на 200°©
7. При сервиране се поръсва с пармезан.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар