ПУХКАВИ МИЛИНКИ
Това не е просто поредната рецепта за милинки,а една интересна интерпретация,в която може би липсва класическият топинг с брашно, с който се мажат милинките.
Срещат се и такива милинки. Наскоро четох публикация на Иван Звездев,който представя милинки със заливка от прясно мляко и яйца.
Аз реших да използвам рецептата на Севинч Адил , за милинки с бакпувер,която може да видите тук
Този път реших да направя милинките с мая. Резултатът беше чудесен.
Споделям милинките.
ПРОДУКТИ
400/450 гр.брашно
200 гр.кисело мляко
1 яйце
1 белтък
1 жълтък за намазване на милинките
75м. мазнина олио и разтопено краве масло
1ч.л.сол
250 гр. сирене
За активиране на маята
20 гр.мая
2 с.л.брашно
1с.л.захар
50-60 мл.хладка вода
За заливката
20 гр.мая
2 с.л.брашно
1с.л.захар
50-60 мл.хладка вода
ПРИГОТВЯНЕ
1. Маята се активира с посочените продукти до увеличаване на обема.
2.Брашното се пресява и оформя на кладенче.Слага се солта открая на съда.
3. Млякото леко затоплено се смесва с мазнината и яйцето.
4. Слага се в оформеното кладенче.
9. Поставят се в подмазана тава на разстояние. Между тях се поръсва сирене. Във всяко топче се слага също сирене. Втасва още 20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар