ТРИЦВЕТНА СУРОВА ТУРШИЯ



Досега съм правила сурова туршия със заляти със саламура зеленчуци. Тази трицветна туршия ме впечатли с нещо ново: не се слага вода,оцет или захар. Сухите зеленчуци се посоляват,овкусяват с чесън и зелени подправки и се поставят в буркани,които се съхраняват в хладилник до 6 месеца. Дозата е малка за около 2 буркана от 800 гр. и един от 400гр. Може да се направят няколко дози.След 24 часа вече може да се консумира. Рецептата е на Валентина Гаспариан-Донева. Нейните клипчета от телевизионния и канал са доста впечатляващи с точни рецепти и вкусни изделия. 

ПРОДУКТИ

1 кг. зелени  и недозряли домати
1 червена чушка
1 зелена чушка 
3 моркова
2 люти чушлета

Подправки

1 глава чесън 
магданоз,копър,целина
сол на вкус
черен пипер 

ПРИГОТВЯНЕ


Зеленчуците се измиват и почистват.


Доматите се нарязват на много тънки резени.


Морковите се настъргват на ренде.


Червената чушка се нарязва на жулиени.


Зелената чушка също се нарязва.


Чушлетата се нарязват на кръгчета.


Чесънът се обелва, нарязва се на ситно и се слага при зеленчуците..


Зелените подправки се нарязват и прибавят към сместа.


Добавя се солта.


Туршията се разбърква.


Натъпква се плътно в буркани. Добавя се отделилата се течност. 


 След 24 часа се поставя в хладилника. Но преди това се опитва в компанията на ракийка!  НАЗДРАВЕ!


ДОБЪР АПЕТИТ!

Източник: https://m.youtube.com/watch?v=IamlNmxef18#menu






Коментари

Популярни публикации