ПЕЧЕНИ ДЪРПАНИ ЧУШКИ


Един от способите за съхранение на печени чушки през зимата. Може да се затворят в бурканите в натурално състояние и по-късно да се овкусяват. Но като се овкусят се спестява време през зимата. Миналата година правих тази разядка и с печени патладжани.  Но съпругът ми по здравословни причини не може да консумира патладжани. Сега направих няколко разядки с патладжан и реших да отделя в бурканчета само печени чушки. Прилагам и овкусяване.

ПРОДУКТИ 

2 кг. червени чушки
1 кг. зелени чушки

За овкусяване

1 глава чесън
1 вр.магданоз
1 с. л. /равна/ сол
1 ч.л.захар
1 ч.ч.олио

ПРИГОТВЯНЕ


Чушките се пекат във фурната по нетрадиционния начин, който неведнъж съм показвала. Припомням го тук .



Когато зеленчуците се охладят се обелват.


Не се режат с нож, а се накъсват по дължина. Просто се разнищват. Тук си спомням от детството как разнищвахме със сестра ми вафлите по дължина. Асоциацията е твърде разнородна, но просто се сетих за това.



Накрая се нарязват чесъна и магданоза и прибавят съм чушките.


Овкусява се със солта, захарта и сгорещеното олио.


Готовата смес се пълни в буркани и се изваряват 20 минути. Изваждат се и се обръщат върху капачката.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации