КОНФИТЮР ОТ ЯГОДИ В МУЛТИКУКЪР


Може би повече от 10 години не съм правила конфитюр от ягоди. И не защото не го харесваме в къщи. А защото в градината имахме изобилие от други плодове и се задоволявахме с конфитюри и сладка от тях.


Но тази година имаме изобилие от ягоди в градината и реших да направя конфитюр от тях.
Използвам тенджерата мултикукър за различни ястия и печива и защото в нея може да се варят и сладка реших да направя конфитюр в нея.
Ето как се прави конфитюр в мулти кукър.

ПРОДУКТИ

1 кг. ягоди
500 гр.захар
1 ч.л.ванилиева захар
1/2 лимон

ПРИГОТВЯНЕ
 
 
Ягодите се измиват и се отсграняват дръжките. Поставят се в мултикукъра и се засипват с захарта и ванилиевата захар за 1 час.

 
Добавя се сока от лимона и лимоновата кора.

 
Натиска се меню и се избира програма Manual.


 
След 30 минути капакът се отваря и се оставя сладкото да се сгъсти до края на програмата. Събира се пяната.

 
Насипва се в буркани още горещо и се обръща върху капачката. Не се изварява.



 ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации