КОЛЕДНИ ШОКОЛАДОВИ ФИГУРКИ ЕЛЕНЧЕТА


В различни ленти на интернет пространството могат да се намерят множество  декорирани бисквитки. Имаше много модели с различни изображения. Включвайки въображението си реших да направя нещо много бързо и лесно и същевременно ефектно, което да прибавя към шоколадовите фигурки с абстрактно изображение, които вече направих.


Тези фигурки впечатлиха много от приятелите ми и колеги, на които подарих на срещата ни наскоро.
Новите фигурки трябваше да бъдат различни и да създадат известно разнообразие. 
Видях в една лента приготвянето на бухалчета, но ми се искаше да бъде нещо различно. Спомних си че гледах сладки украсени със солети за рогчета.  И идеята ми стана ясна. Ще направя шоколадови еленчета. Помолих съпругът ми да купи солети във вид на брецели, защото единствено те наподобяват рогца като се разделят.

Приготвих наличните ми материали,шоколад,бонбонки
М&М каквито ми бяха останали и  захарна поръска за очички и направих шоколадовите фигурки. Като разчупих солетите разположих рогцата както си ги представях. 



Бързах да приключа и не снимах  фигурките след като ги направих. Сетих се за това след като ги опаковах. 
Явно трябваше да направя втора доза и да опитам да разположа рогцата по друг начин т.е. да ги обърна обратно.
Всичко това беше направено и се  получиха също красиви фигурки. Само че подходящите цветове за муцунка бяха свършили почти и се наложи да използвам и зелени бонбонки. Но това не е беда.
Споделям рецептата и приготвянето на фигурките.

ПРОДУКТИ

1,5 бял шоколад
1,5 черен шоколад
бонбонки М&М
поръска
солети брецели
книжни капсули

ПРИГОТВЯНЕ


1. Първо се начупва шоколада в книжните капсули поставени в тава за печене. Не се комбинира бял и черен. И не бива да се стараем да запълваме цялото дъно с парчета шоколад защото при разтопяването шоколада се разлива.

2. Тавата се поставя в загрята на 50°С фурна за 10 минути.


3. През това време подготвяме поръската и бонбонките. Солетите са начупени по рано защото става бавно. По-добре  да се нарежат с нож внимателно по средата,защото се чупят неравномерно.


4. Шоколадът се е разтопил и почти разпределил. С клечка за зъби малко се оформя по края.


5.Заглажда се където има грапавини.

 
6. Изчаква се 10 минути защото шоколадът е много течен и фигурките може да потънат частично.
7. Най-напред се слагат муцунките като се пускат от високо защото частично потъват иначе.


8. След това се слагат рогцата и накрая очичките.


9. Тавата със фигурките  се слага на хладно за 1 час

 
10. Вече е готова. Отделя се лесно от капсулата.



 11. Фигурките са вече готови за опаковане.

12.Опаковани се съхраняват в кутия и на хладно.


ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Коментари

Популярни публикации