КОЛЕДНИ ФРУКТОВИ БОНБОНИ







Коледа е пъстра и многоцветна като тези бонбони. 
Приготвят се в комбинация от сушени плодове и смляни ядки. Нищо повече. Ароматите са естествени  от плодовете, наситени са с орехови и лешникови ядки. Може да се комбинират различни сушени плодове. Аз използвах фурми и сушени сини сливи без костилка.
За да им се придаде коледен привкус се заливат отгоре с разтопен шоколад, който свободно се стича надолу. И коледна поръска за добро настроение за празника.
Ето как се приготват тези толкова нежни и вкусни фруктови бонбони.

ПРОДУКТИ

200 гр.фурми 
100  гр. сушени сини сливи
200 гр. орехи
50 гр.смляни лешници

Топинг

50 гр. бял шоколад
1 с.л.вода
1ч.л.  кокосово масло/може и краве масло/
50 гр.черен шоколад
2 с.л.вода 
1ч.л.кокосово масло

За овалване

кокосови стърготини

ПРИГОТВЯНЕ
 
1. Плодовете се накисват за 20 минути в гореща вода, за да омекнат. 

2. Смилат се в блендер заедно с орехите.


3. Прибавят се лешниците и се омесва добре.



4. Оформят се топчета по 20 гр. всяко.


5. Овалват се в кокосови стърготини.


6. Приготвя се поръската.

7. Шоколадът се разтопява поотделно белият и черният. Към всеки се добавя водата и маслото и се разбърква.


8. Част от бонбоните се поливат с бял шоколад и се гарнират с поръска.


9. Поставят се в книжни капсули.


10. Друга част се поливат с черния шоколад и се поставят в книжни капсули.


11. Бонбоните са готови.


12. Подреждат се в кутия за съхранение.


14. Вече може да ги опитаме.


 

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Коментари

Популярни публикации