ПОАЧИ С БАКПУЛВЕР "СЕВИ"




Много тестени изделия и сладкиши съм правила по рецепти на Севи./Севинч Адил/
Рецептите и са уникални,свързани с семейната традиция.
И този път съм възхитена от рецептата на Севи за турски поачи.Българската дума е питки.
Много бързи,лесни,вкусни.

ПРОДУКТИ

2 белтъка
50мл. олио
50гр. краве масло
200гр.кисело мляко
1ч.л.сол
1 бакпулвер/10гр./
400/450 гр. брашно.


За плънката

1стрък зелен лук
1 скилидка чесън
Магданоз
30гр. кашкавал
Сирене по желание
200гр.

За гланциране

2 жълтъка

Поръска

Семена 

ПРИГОТВЯНЕ

Брашното се пресява.Прибавя се солта и бакпулвера.


Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Към белтъците се прибавя мазнината и киселото мляко.
Брашното се оформя като кладенче и в него се слагат течните съставки.


Замесва се меко,но нелепнещо тесто.



Оставя се леко да се отпусне за 15 минути.


Разделя се на 4 части, от които се оформят 16 питки.



Всяка питка се разтегля на елипса и се поставя плънката. Някои от питките се пълнят със сирене,други с лук и кашкавал.



Намазват се с жълтък.След 5 минути пак се мажат с жълтък и се поръсват със семена. Подреждат се в тава , покрита с хартия за печене на разстояние.



Пекат се в загрята на 170° C фурна 20 минути.





ДОБЪР АПЕТИТ!

Източникhttp://sevinchblogaddress.blogspot.com/2018/01/blog-post_97.html?m=1

Коментари

Популярни публикации