НАМАЧКАНА БАНИЦА
За пореден път баница.Размишления за нея може да откриете тук, а митологичната концепция и установените традиции могат да се прочетат в тематаТочена баница в кухнята на Ружка .
Сега представям баница с готови кори по една от модерните технологии.
Това е т.нар. намачката баница.
ПРОДУКТИ
400гр. кори за баница
За плънката
4 яйца
200 гр.кисело мляко
100 мл. мазнина
1ч.л.сода бикарбонат
300 гр.сирене и извара
За заливката
Останалата плънка
250 мл. газирана вода
ПРИГОТВЯНЕ
Най-напред се приготвя плънката.
Към яйцата се добавя малко от мазнината.
Към киселото мляко се добавя содата.
Разбива се с миксер.
Взима се една кора и леко се смачква на топка, потопява се в сместта.Слага се в подмазана кора.
По този начин се процедира и с останалите кори.
Сиренето предварително смесено с изварата се разпределя в тавата върху оформените банички.Отгоре се полива със сгорещената мазнина.
Към останалата плънка след потопяване на всяка баничка, се добавя газираната вода и сместта се излива върху баницата.
Пече се в загрята фурна на 160°C, около 20 минути
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар