КРЕМ СУПА ОТ НАХУТ И ЛАПАД
Имах консерва от нахут, с част от която направих хумус и останалото реших да употребя за направа на крем супа. Освен моркови и лук добавих и лапад,който изобилства в градината ни.
Получи се много вкусно ястие.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
250 гр.нахут от консерва
1 гл. кромид
1 вр.зелен лук
7-8 листчета лапад
1 вр.копър
3-4 стръкчета магданоз
кубче зеленчуков бульон
2 с.л. зехтин
50 мл. готварска сметана.
1 л. вода
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука и морковите. Слагаме в тенджерка. Добавяме зелените подправки и нахута.
Почистваме лапада и го добавяме към продуктите. Слагаме и зеленчуковият бульон. Наливаме 1/2 л. вода.
Слагаме да заври и да се вари около 20 минути.
Когато сместа се поохлади се пасира в блендър.
Прехвърля се в тенджерка. Добавя се останалата вода, сметаната и зехтина и се оставя да заври. Необходимо е да поври около 5-6 минути, след което се отстранява.
Коментари
Публикуване на коментар