ВЕГАН ТОРТИЧКА С МАЛИНИ
Веган десертите все повече се налагат в съвременната кухня. Стават бързо и продуктите,които се използват са с растителен произход и са в подкрепа на здравословното хранене.
Доста отдавна направих вегат торта с матча,мента и лайм. Там написах доста за веганството и ползите от него. За тортата може да прочетете тук .
Сега в проекто бележника за ястия и сладкиши съм подредила няколко рецепти за веган десерти.
Днес ще публикувам една много вкусна и свежа веган тортичка с малини.
ПРОДУКТИ
За блата
150 гр.лешници
100 гр.орехи
10 фурми
6-7сушени кайсии
5 сушени комкуата
5 с.л кокосово масло
1 с л кокосово мляко
За горния пласт
100 гр.кашу
100гр.бадеми
400 гр. замразени малини
50 гр годжи бери
50 гр.филирани овесени ядки или фино смляни.
4 с л какаово масло
1ч.л.сурово какао/био/ може и обикновено
2с.л кокосово мляко
1 ч.л агар -агар
1 с.л кокосово мляко
ПРИГОТВЯНЕ
Ядките и сушените плодове се накисват във вода от вечерта или за няколко часа.
Ядките и сушени плодове се смилат в блендър,поставят се останалите продукти и се разбърква добре. Във формичка с d=13 см. се слага хартия за печене. Оформя се блата и се слага в хладилника.
Приготвя се втората смес като малините се смилат в блендър и сместа се прецежда през цедка,за да се отстранят семките. Слагат се останалите продукти като агар агара се разтваря в кокосовото мляко. Всичко се разбърква добре.
Сместа се слага във формата и се заглажда. Отново в хладилника за няколко часа.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар