ГЪБЕНА КРЕМ СУПА

 




Картофената и гъбена крем супи са най-популярните. И разбира се много вкусни.
В повечето случаи рецептите за гъбена крем супа се ограничават в съдържанието на продуктите до гъби и лук. Почти всички рецепти препоръчват пържене или задушаване на продуктите.
Аз съм привърженичка на супите, при които всичко се вари  и пасира. За по-добър вкус избрах микс от сушени гъби.
Ето каква е моята рецепта за гъбена крем супа.

ПРОДУКТИ

300 гр. сушен микс от гъби
1 гл кромид
1 морков
1/2 връзка копър
1 вр. зелен лук
1 с.л. зехтин
1 с.л.препечено брашно
1 зеленчуков бульон
2-3с.л.сметана за готвене
1/2лимон

ПРИГОТВЯНЕ



Зеленчуците се нарязват на едро.Заливат се с водата,в която е разтворен и бульонът. Сместа ври около 20 минути. Отстранява се да се охлади.


Поставя се в блендъра. Добавят се сушените гъби и препеченото брашно. Всичко се пасира.


Пасираната маса се връща отново в тенджерата. Овкусява се със зехтина. Оставя се да поври около 10 минути при непрекъснато разбъркване. При сервиране се гарнира със сметаната.





ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации