КЮФТЕНЦА С РИБА ТОН



Интересни и много вкусни кюфтета  .
 
Рецептата е отново на Вероника Георгиева .
Моята риба е малко повече и сложих още едно яйце.
Сосът ми не млечен,защото е противопоказно да се консумира риба или рибни изделия с кисело мляко.

Замених го с доматен сос от моите консерви. 

Сега ми е малко трудно да правя каквото и да е,защото аварирах и контузих дясната ръка,но с помощта на съпруга се справих.

Кюфтенцата станаха много вкусни и апетитни.

ПРОДУКТИ 

270 гр. риба тон 

3 яйца 

1 морков

160 гр. кашкавал 

50 гр. бадемово брашно или галета

Магданоз

шарена сол

подправка за риба 

3 с.л тиквено олио 

доматен сос от консерва 

ПРИГОТВЯНЕ 


1. Яйцата и рибата се смесват и се разбърква.


2. Морковът и кашкавалът се настъргват на ренде.


3. Всички продукти се смесват и се омесва добре.


4. Оформят се 12 кюфтенца по 60 гр. и се пекат в тава на 170°© 20 минути . 



5. Кюфтетата са готови . Поднасят се с доматен сос.





6. Много са вкусни. 



ДОБЪР АПЕТИТ!


Източник

Коментари

Популярни публикации