КЮФТЕНЦА С РИБА ТОН
Интересни и много вкусни кюфтета .
Рецептата е отново на Вероника Георгиева .
Моята риба е малко повече и сложих още едно яйце.
Сосът ми не млечен,защото е противопоказно да се консумира риба или рибни изделия с кисело мляко.
Замених го с доматен сос от моите консерви.
Сега ми е малко трудно да правя каквото и да е,защото аварирах и контузих дясната ръка,но с помощта на съпруга се справих.
Кюфтенцата станаха много вкусни и апетитни.
ПРОДУКТИ
270 гр. риба тон
3 яйца
1 морков
160 гр. кашкавал
50 гр. бадемово брашно или галета
Магданоз
шарена сол
подправка за риба
3 с.л тиквено олио
доматен сос от консерва
ПРИГОТВЯНЕ
1. Яйцата и рибата се смесват и се разбърква.
2. Морковът и кашкавалът се настъргват на ренде.
3. Всички продукти се смесват и се омесва добре.
4. Оформят се 12 кюфтенца по 60 гр. и се пекат в тава на 170°© 20 минути .
Коментари
Публикуване на коментар