ПЕЧЕН КАМЕМБЕР С ЧЕРИ ДОМАТЧЕТА И РЪЖЕНА ФРАНЗЕЛА


Една много вкусна закуска,идеята за която видях в блога "Ленин дом". 

Отдавна исках да направя КАМЕМБЕР по подобен начин,но повечето от предложенията бяха с бутер тесто.

Този начин ми хареса защото буквално за 15 минути имаш на трапезата си вкусно лакомство с красива визия.

Хлябът става много хрупкав и потопен в разтопения камембер и сочните чери доматчета се превръща в истинска наслада.

Ето и начина на приготвяне.


ПРОДУКТИ 


сирене камембер 1бр.

4 скилидки чесън 

150 гр. чери домати 

1 франзела ръжена 

2 с.л.тиквено олио

клонче розмарин 
 


ПРИГОТВЯНЕ 



1. Сиренето се поставя върху хартия за печене в тавичка.

2. Правят се разрези и вътре се пъха чесънът.




3. Доматчета се подреждат около сиренето.



4. Нарязва се франзелата и се подрежда в периферията.

5 Овкусява се с тиквеното олио 




6. Слага се стръкче розмарин. 
Пече се в загрята на 180°© фурна 15 минути


7. Консумира се топло.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Източник

Коментари

Популярни публикации