ШИШЧЕТА ОТ ПРОФИТЕРОЛИ ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ЯГОДОВО ЖЕЛЕ
Харесвам миниатюрните профитероли и този път реших да направя нещо различно от тях.
Шишчета от профитероли. Интересно и доста забавно защото ги освежих с желе от пресни ягоди, което разположих като канапе
за профитеролите.
Все още няма ягоди, но и оранжерийните свършиха работа.
Интересна идея. И се радвам, че я осъществих.
Ето и моята технология и интерпретация .
ПРОДУКТИ
За желето
350р. ягоди
100 мл. вода
1с.л.мед
8 гр. желатин
За профитеролите
150 гр. брашно
200гр. вода
60 гр краве масло
ванилия
4 яйца
Крем
1 п. пудинг
4.с. л.захар
500 гр. пресно мляко
100 мл мляко за разтваря
не на пудинга
40 гр. краве масло
шоколадови стърготини
пудра захар
ПРИГОТВЯНЕ
1. Приготвя се желето като половината от ягодите се блендират с водата. Сместа се прецежда и се поставя на котлона на ниска температура. Прибавят се меда и желатина. Вари се до разтопяване на желатина.
Във формата се подреждат нарязани част от ягодите и се заливат със съвсем малко течност. Когато сместа се желира се добавят още ягоди и останалата течност.
Желира се за няколко часа.
вода се поставя маслото . Брашното се изсипва изведнъж и се бърка до хомогенност на образуваното тесто. Прибавят се яйцата едно по едно.
4.Тестото се слага в пош и се шприцоват еклерите върху хартия за печене.
5. Пече се 20 минути на 180°© без да се отваря фурната.
6. Като се охладят еклерите се пълнят с крем.
Коментари
Публикуване на коментар