БАНАНОВО КАКАОВИ МЪФИНИ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА





 Тези толкова симпатични мъфини, се въртят в пространството на Тик Ток под заглавието  Бананово брауни без брашно и захар. Всички видео клипчета са поставили надпис оригинално видео,но рецептите с едни и същи. Банани, яйца,какао с бакпулвер  Моята рецепта не е авторска.  Взаимствана е от клипчето н а Таня Донева . Яйцата ми са повече,защото бяха много малки и добавих 50 гр. кокосово масло и 1с.л. мед.
Вместо в тестото сложих шоколада като глазура.
Пекох в силиконови формички за мъфини и затова нарекох сладкишите мъфини .
Подобен сладкиш правих преди време по рецепта на Милена Багалийска ,само че вместо банани беше с ябълки и се приготвяше в микровълнова фурна.

Ето и рецептата за мъфините.

ПРОДУКТИ 

2 банана

4 малки яйца 

50 гр. какао

1с.л. бакпулвер 

70 гр.кокосово масло 

1с.л.сок и стърготини от лайм

За глазурата 

150 гр. черен шоколад 


ПРИГОТВЯНЕ 




1. Какаото се смесва с бакпулвера.


2. Бананите се нарязват на малки парченца и се блендират. Добавят се яйцата и меда и отново се блендира. Накрая се слага какаото с бакпулвера и маслото и се разбърква. Добавят се и сока и стърготините от лайм.



3. Сместа се разпределя в гнездата на формичката. Пече се 20 минути на 170°©.


4. Когато мъфините се охладят се изваждат и обръщат. Релефите са отдолу .


5.Шоколадът се начупва и разтопява на водна баня.Разпределя се във формичките. 


6. Мъфините се връщат във формичките и се поставят в положението, в което са се пекли.

7. Поставят се в хладилника за 1 час .


8. Обръщат се .







9. Вече могат да се опитат с чаша студен ментов чай с кардамон, шафран и резени лайм.
Текстурата е много мека и нежна отвътре 
 


ДОБЪР АПЕТИТ!



Коментари

Популярни публикации