БАНАНОВО КАКАОВИ МЪФИНИ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА
Тези толкова симпатични мъфини, се въртят в пространството на Тик Ток под заглавието Бананово брауни без брашно и захар. Всички видео клипчета са поставили надпис оригинално видео,но рецептите с едни и същи. Банани, яйца,какао с бакпулвер Моята рецепта не е авторска. Взаимствана е от клипчето н а Таня Донева . Яйцата ми са повече,защото бяха много малки и добавих 50 гр. кокосово масло и 1с.л. мед.
Вместо в тестото сложих шоколада като глазура.
Пекох в силиконови формички за мъфини и затова нарекох сладкишите мъфини .
Подобен сладкиш правих преди време по рецепта на Милена Багалийска ,само че вместо банани беше с ябълки и се приготвяше в микровълнова фурна.
Ето и рецептата за мъфините.
ПРОДУКТИ
2 банана
4 малки яйца
50 гр. какао
1с.л. бакпулвер
70 гр.кокосово масло
1с.л.сок и стърготини от лайм
За глазурата
150 гр. черен шоколад
ПРИГОТВЯНЕ
1. Какаото се смесва с бакпулвера.
9. Вече могат да се опитат с чаша студен ментов чай с кардамон, шафран и резени лайм.
2. Бананите се нарязват на малки парченца и се блендират. Добавят се яйцата и меда и отново се блендира. Накрая се слага какаото с бакпулвера и маслото и се разбърква. Добавят се и сока и стърготините от лайм.
3. Сместа се разпределя в гнездата на формичката. Пече се 20 минути на 170°©.
4. Когато мъфините се охладят се изваждат и обръщат. Релефите са отдолу .
5.Шоколадът се начупва и разтопява на водна баня.Разпределя се във формичките.
6. Мъфините се връщат във формичките и се поставят в положението, в което са се пекли.
7. Поставят се в хладилника за 1 час .
8. Обръщат се .
Текстурата е много мека и нежна отвътре
Коментари
Публикуване на коментар