ОРЕХОВО БРАУНИ С ПРОЛЕТЕН ПРИВКУС
Полъхът на пролетта вече се чувства, въпреки хладното време. Утре ще я посрещнем с радост и приятни предчувствия.
С пролетта ще посрещнем и рождения ден на зълва ми - сестрата на съпруга.
Добър повод да направя нещо сладко.
Този път реших да бъде орехово брауни. Само че във вид на мъфини. По удобно е за похапване и също за пренасяне.
В чест на рожденичката, и за настроение сложих цветни топерчета.
Получиха се интересни и много вкусни сладкиши.
6. Приготвя се ганаша като начупеният шоколад се слага в горещото мляко, разбърква се и се полива върху сладкишите когато се охладят.
Ето и рецептата .
ПРОДУКТИ
4 яйца
50 гр. кокосова захар.
70 гр. кокосово масло
160 гр. черен шоколад
20 гр. какао
80 гр. бадемово брашно
1ч.л. бакпулвер
80 гр нарязани орехи
За ганаша
150 гр черен шоколад
150 гр прясно мляко
За поръска
шоколадови стърготини
ПРИГОТВЯНЕ
1.Шоколадът се начупва и разтопява с маслото на водна баня.
2 Яйцата и захарта се блендират. Прибавят се разтопените шоколад и масло у отново се блендира .
3 . Накрая се прибавят сухите съставки и се разбърква.
4. Сместа се разпределя във формички за мъфини и се поставя в загрята фурна на 180°©.
5. Пече се 20 минути. Фурната се изключва и сладкишите престояват още 5 минути.
7. Поръсва се с шоколадови стърготини.
8. Когато шоколадът се стегне се изваждат от формите и се поставят топерите.
9. Слагат се и в книжни капсули.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар