ФРИТАТА С ЧЕРИ ДОМАТИ И СИРЕНЕ
Фритатата често е наричана италиански омлет.
Това е удобство от гледна точка на понятията, защото обяснява, че става дума за ястие с разбити и сготвени яйца .
Фритата обаче няма строгия канон на френския омлет. Тя е едно тези много популярни италиански ястия, които трудно ще срещнете в менюто на ресторант, но често присъстват на трапезата в милиони домове.
Най-хубавото на фритата е, че дава пълна свобода на фантазията и обикновено е нещо, което се приготвя от остатъци или с продукти от типа "каквото има в хладилника". Тя е класическа бърза вечеря за делничен ден, но може да се приготви и за закуска, брънч или обяд.
Принципните разлики с омлета са, че фритата се готви по-бавно и от двете страни, може да се яде и студена и не се налага да се завива.
Произходът на фритата не е особено ясен, но се смята, че това е италиански вариант на испанската тортийя, която представлява дебела палачинка от задушени картофи с яйца.
Фритата може да се направи от буквално всичко и няма правила или особени класики - единствената задължителна съставка са яйцата. Резултатът всеки път е впечатляващ, а останалото може да се яде и на следващия ден - в сандвич за закуска.
От множеството разновидности на фритатата
си избрах със сирене и чери домати
Стана чудесна!
ПРОДУКТИ
1 гл.лук
300 гр . чушки
шепа лапад
2с.л на зехтин
5 яйца
черен и червен пипер сол
150 гр.чери домати
150 гр. сирене
ПРИГОТВЯНЕ

Коментари
Публикуване на коментар