ГУРМЕ САЛАТА ОТ АЙСБЕРГ И АРКА ОТ БУТЕР ТЕСТО
Идеята ми за тази гурме салата беше да я аранжирам в кръг от бутер тесто.
Изглеждаше лесно,но за жалост когато лентата от тестото се изпече , при сваляне от съда се счупи в средата и преминах към план Б.
Закрепих полукръгчето като арка и останалото като орнамент. В средата разположих салатата.
Получи се пак интересен вариант. Но и
това е добре защото използвах едната си ръка. Дясната е контузена.
Доволна съм от резултата, въпреки че казваме за нещо грозно и несполучливо,че сякаш е правено с две леви ръце.
Когато човек е много мотивиран, може да направи нещо хубаво и с една лява ръка.
Ето замисълът ми и крайният резултат.
ПРОДУКТИ
/за една салата/
Лента 3 см. от охладено бутер тесто
1/2 жълтък
сусам
50 гр . айсберг
пера от зелени чесън и лук
2 репички
1 шайба шунка
2 маслини
2 с л. каймак
Дресинг
1 с.л.тиквено масло
2 с л.сос от нар
1/2ч.л горчица
сол
лимон
ПРИГОТВЯНЕ
2.Намазва се с жълтък и се поръсва със сусам.
3.Пече се 10 минути на 200 °©. След охлаждане при отделянето се счупи и затова оформих като арка
4. Салатата се приготвя от продуктите и се овкусява .
5. Арката се залепва за чинията с каймак.
6. Поставя се салатата и останалите орнаменти.
7. Поръсва се много оскъдно със смлян шамфъстък.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар