ГУРМЕ САЛАТА ОТ АЙСБЕРГ И АРКА ОТ БУТЕР ТЕСТО


Идеята ми за тази гурме салата беше да я аранжирам в кръг от бутер тесто. 

Изглеждаше лесно,но за жалост когато лентата от тестото се изпече , при сваляне от съда се счупи в средата и преминах към план Б.

Закрепих полукръгчето като арка и останалото като орнамент. В средата разположих салатата. 

Получи се пак интересен вариант. Но и
това е добре защото използвах едната си ръка. Дясната е контузена. 

Доволна съм от резултата, въпреки че казваме за нещо грозно и несполучливо,че сякаш е правено с две леви ръце.
Когато човек е много мотивиран, може да направи нещо хубаво и с една лява ръка.

Ето замисълът ми и крайният резултат.

ПРОДУКТИ 
/за една салата/

Лента 3 см. от охладено бутер тесто 
1/2 жълтък
сусам

50 гр . айсберг 
пера от зелени чесън и лук 

2 репички 

1 шайба шунка

2 маслини

2 с л. каймак

Дресинг

1 с.л.тиквено масло 

2 с л.сос от нар

1/2ч.л горчица 

сол

лимон


ПРИГОТВЯНЕ 
 
 

 

1. Лентата от бутер тесто се завива около облепена с алуминиево фолио купичка.

2.Намазва се с жълтък и се поръсва със сусам.



3.Пече се 10 минути на 200 °©. След охлаждане при отделянето се счупи и затова оформих като арка 



4. Салатата се приготвя от продуктите и се овкусява . 

5. Арката се залепва за чинията с каймак. 

6. Поставя се салатата и останалите орнаменти.

7. Поръсва се много оскъдно със смлян шамфъстък.




8. Може да се поднесе и с още от соса от нар. 


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации