БАНИЧКИ С ГЪБИ И ЛУК
Банички с гъби и лук.Много рядко правя тези вкусотии и
сега реших да направя такива с необичайна форма.
4. Баничките са готови.
Въртележка с един пръст в средата на кора за баница.
Получава се нещо много интересно.
И така
ПРОДУКТИ
12 кори за баница
1кг. печурки
500 гр праз лук
100 гр. масло
100гр. заквасена сметана
1/4 ч.л.сол
1жълтък
1с.л.зехтин
ПРИГОТВЯНЕ
1. Гъбите и лука се нарязват и се запържват с маслото и сметаната.
2. Всяка кора се разстила и с пръст или два пръста се завърта по посока на часовниковата стрелка.
3.Отгоре се слагат 2 с л от плънката и се завива. Баничката се обръща и така до свършване на корите. Баничките се подреждат в тава и се намазват с жълтък и зехтин. Пекат се на 180°© 20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар