БАНИЧКИ С ГЪБИ И ЛУК



Банички с гъби и лук.Много рядко правя тези вкусотии  и 
сега реших да направя такива с необичайна форма.

Въртележка с един пръст в средата на кора за баница.

Получава се нещо много интересно.
И така

ПРОДУКТИ

12 кори за баница 

1кг. печурки 

500 гр праз лук 

100 гр. масло

100гр. заквасена сметана 

1/4 ч.л.сол

1жълтък

1с.л.зехтин

ПРИГОТВЯНЕ
 

1. Гъбите и лука се нарязват и се запържват с маслото и сметаната.



2. Всяка кора се разстила и с пръст или два пръста се завърта по посока на часовниковата стрелка.


3.Отгоре се слагат 2 с л от плънката и се завива. Баничката се обръща и така до свършване на корите.  Баничките се подреждат в тава и се намазват с жълтък и зехтин. Пекат се на 180°© 20 минути.


4. Баничките са готови.


5. Могат да се поднесат с кисело мляко.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации