ВЕЛИКДЕНСКИ ЗАЙЧЕТА


 Тези сладчици направих за бордюр на чийзкейка за Великден.
Първоначално мислех да бъдат пиленца, но не намерих подходящ резец и зайчето пасна по-добре Пък и великденските зайчета са по-популярни и свикнахме да ги виждаме по Великден.
Направих го от маслено тесто. Отгоре можеше да ги аранжирам с шоколад и да ги поръся с кокосови стърготини,но щеше да бъде по добре да ги облепя с фондан и затова избрах този вариант.
Получи се много добре.

ПРОДУКТИ 

100 гр. краве. масло
60 гр. захар
200 гр. брашно 
1/4 ч.л.бакпулвер
1ч.л. кисело мляко
1 яйце 
аромати 

100 гр. бял фондан 
златна поръска



ПРИГОТВЯНЕ 





1. Брашното с бакпулвера се смесва с пудрата захар 
 


2. Прибавя се маслото нарязано на парчета и се правят трохи.


3. Прибавя се и останалото -яйце,мляко,аромати.


4. Омесва се тесто. Ако е твърде меко се добавя още малко брашно.


6. Тестото се разделя на 3 и в торбички се прибира в хладилника за 30 минути.  Разточва се кора от едната торбичка. Изрязват се с резец зайчета и се подреждат в тава. Така се разточва и оформя цялото тесто. Пече се на 160°© 10 минути. Разточва се фондана и се изрязват зайчета.



7. Когато сладките се охладят напълно се залепва фондана.


8. Залепват се очи и уста от поръската едва когато фигурките да подредени около чийзкейка.


9. Ето ги и зайковците като бордюр.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации