ВЕЛИКДЕНСКИ ЗАЙЧЕТА
Първоначално мислех да бъдат пиленца, но ме намерих подходящ резец и зайчето падна по-добре . Пък и великденските зайчета са по-популярни и свикнахме да ги виждаме по Великден.
Направих го от маслено тесто. Отгоре можеше да ги аранжирам с шоколад и да ги поръся с кокосови стърготини,но щеше да бъде по добре да ги облепя с фондан и затова избрах този вариант.
Получи се много добре.
ПРОДУКТИ
100 гр. краве. масло
60 гр. захар
200 гр. брашно
1/4 ч.л.бакпулвер
1ч.л. кисело мляко
1 яйце
аромати
100 гр. бял фондан
златна поръсва
ПРИГОТВЯНЕ
2. Прибавя се маслото нарязано на парчета и се правят трохи.
3. Прибавя се и останалото -яйце,мляко,аромати.
4. Омесва се тесто. Ако е твърде меко се добавя още малко брашно.
6. Тестото се разделя на 3 и в торбички се прибира в хладилника за 30 минути. . Разточва се кора..от едната торбичка .Изрязват се с резецс зайчета и се подреждат в тава. Така се разточва и оформя цялото тесто. Пече се на 160°© 10 минути. Разточва се фондана иде изрязват зайчета.
8. Залепват се очи и уста от поръчката едва когато фигурките да подредени около чийзкейка.
9. Ето ги и зайковците като бордюр.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар