МИНИ ПАВЛОВА С ВЕЛИКДЕНСКА ВИЗИЯ
Имах и шоколадови яйчица и ето ти великденска визия.
Белтъците ми бяха малко и направих две тортички..
Реших да аранжирам тортичките с шоколад за гнезда.
Вътре сложих шоколад и ягоди.
Получиха се симпатични и много вкусни сладкишчета.
ПРОДУКТИ
2 белтъка
120 гр. Захар
1 п. ванилиева захар
2ч.л. нишесте
2ч.л. лимонов сок
1 щ. сол
За пълнеж и гарниране
80 гр. течен шоколад
3-4 ягоди
Фондан за фигурки
захарни пръчици
ПРИГОТВЯНЕ
1. Разбиват се белтъците на планетарния миксер.
Първоначално се слага солта. След 3 минути се слага захарта постепенно. Прибавя се и лимоновият сок и накрая и нишестето.
2. Шприцоват се целувките и се поръсват със захар ни пръчици.
3. Пекат се на 80 °© 2 часа.
4. Ягодите се нарязват . Слагат се 2 ч.л. шоколад и се пълнят целувките.
5. Гарнира се е останалия шоколад и яйчицата.
6. Изрязват се фондановите фигурки и се поставят върху тортичките.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар