МИНИ ПАВЛОВА С ВЕЛИКДЕНСКА ВИЗИЯ

 

 


От  яйцата по време на великденските приготовления останаха белтъци и реших да направя мини тортички.

Имах и шоколадови яйчица и ето ти великденска визия. 

Белтъците ми бяха малко и направих две тортички..

Реших да аранжирам тортичките с шоколад за гнезда. 

Вътре сложих шоколад и ягоди. 

Получиха се симпатични и много вкусни сладкишчета.


ПРОДУКТИ


2 белтъка

120 гр. Захар

1 п. ванилиева захар

2ч.л. нишесте

2ч.л. лимонов сок

1 щ. сол


За  пълнеж и гарниране

80 гр. течен шоколад 

3-4 ягоди

Фондан за фигурки

захарни пръчици


ПРИГОТВЯНЕ

1. Разбиват се белтъците на планетарния миксер.

Първоначално се слага солта. След 3 минути се слага захарта постепенно. Прибавя се и лимоновият сок и накрая и нишестето.

2. Шприцоват се целувките и се поръсват със захар ни пръчици. 

3. Пекат се на 80 °© 2 часа.

4. Ягодите се нарязват . Слагат се 2 ч.л. шоколад и се пълнят целувките.

5. Гарнира се е останалия шоколад и яйчицата.  

6. Изрязват се фондановите фигурки и се поставят върху тортичките.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации