БУТЕР БОНБОН СЪС СИРЕНЕ БРИ, ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ И ОРЕХИ
Пинтерес изобилства от различни модели на съчетание на бутер тесто с червени боровинки,сирене Бри и орехи-рула венци, индивидуални фигурки и какво ли не още.
Сега има само сушени американски боровинки и затова си направих конфитюр с тях.
И си измислих мой модел. Полуотворен бонбон от бутер тесто,който напълних със сирене Бри,конфитюр от боровинки и орехи.
Получи се много красиво и вкусно лакомство
ПРОДУКТИ
1/2 охладено бутер тесто
1 парче сирене Бри
конфитюр от американски боровинки
50 гр. орехи
За конфитюра
100 гр. сушени американски боровинки
200 мл.вода
150 гр. желираща захар
Ром 2 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ
1. Най- напред се приготвя конфитюра.
Плодовете се накисват във водата , захарта и 2 с.л..ром от вечерта. Сутринта боровинките се варят до сгъстяване
4. Леко се загръща от двете дълги страни.
5. Поръсва се с орехи.
Двата къси края се прищипват така че да се наподоби бонбон завит в хартия.
Коментари
Публикуване на коментар