БУТЕР БОНБОН СЪС СИРЕНЕ БРИ, ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ И ОРЕХИ


 Пинтерес изобилства от различни модели на съчетание на бутер тесто с червени боровинки,сирене Бри и орехи-рула венци, индивидуални фигурки и какво ли не още.

Сега има само сушени американски боровинки и затова си направих конфитюр с тях.

И си измислих мой модел. Полуотворен бонбон от бутер тесто,който напълних със сирене Бри,конфитюр от боровинки и орехи.

Получи се много красиво и вкусно лакомство 


ПРОДУКТИ


1/2 охладено бутер тесто 

1 парче сирене Бри 

конфитюр от американски боровинки

50 гр. орехи 


За конфитюра

100 гр. сушени американски боровинки 

200  мл.вода

150 гр. желираща захар

Ром 2 с.л.


ПРИГОТВЯНЕ



1. Най- напред се приготвя конфитюра.

Плодовете се накисват във водата , захарта и 2 с.л..ром от вечерта. Сутринта боровинките се варят до сгъстяване 





3 Бутер тестото се разстила и върху него се подреждат резени от парчето сирене.Отгоре се слага от конфитюра.
4. Леко се загръща от двете дълги страни. 





5.  Поръсва се с орехи.
Двата къси края се прищипват така че да се наподоби бонбон завит в хартия.

 


6. Бутерката се маже с жълтък.



8. Пече се 20 минути на 200 °©.




Може да и се насладим.



ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации