СЛАДКО СОЛЕНА ПИЦА С КРУШИ И СИРЕНЕ БРИ
Обичате ли сладко соленият вкус?
Звучи странно, но е много вкусно. Може да бъде тарт или пица, бутерка или баница, все ще е хубаво.
И друг път съм правила подобни деликатеси и
затова когато видях в блога Ленин дом пица с круши и бри, реших да я направя. Само че аз замених пшеничното брашно с бадемово. По-добре става.
И не сбърках, получи се много интересно и доста вкусно печиво .
Ето и рецептата.
ПРОДУКТИ
ЗА БЛАТА
250 гр. обезмаслена извара
1 яйце
4с.л бадемово брашно
70 гр. настъргана моцарела
1 щ. сол
1 ч л. захар
ЗА ГАРНИРАНЕ
1 круша
180 сирене бри
1 шепа орехи
2 с л. мед
ПРИГОТВЯНЕ
1. Всички продукти за блата се слагат в купа и се смесват.
2. Оформя се топка и се поставя в тава върху хартия за печене.
3. С ръка се разстила до образуване на кръг.
4. Намазва се с жълтък и се гарнира с парчета круша и бри,върху което се поръсва още моцарела.
5. Пече се на 170°© 20 минути. Поръсва се с мед и и орехи .
Коментари
Публикуване на коментар