КОЗУНАЧНО РУЛО С КОКОСОВА ЗАХАР








Това козуначно руло е по рецепта на Вероника Георгиева  с малки изменения. Нейното е само с шоколад ,а моето с плънка от шоколад, орехи, стафиди и кокосова захар. Добавила съм  в тестото ракия и съм намалила количеството на маята и прясното мляко.

Много сполучливо руло. Малко от плънката излезе отгоре при печенето и там козунакът е много тъмен. Иначе и от кокосовата захар цветът е кафяв.

От тестото преди оформяне отделих за 3 малки козуначета с орехи и стафиди.

Ето и рецептата.


ПРОДУКТИ 

600 гр. брашно

2 яйца и 1 белтък 

200 мл. прясно мляко 

24 гр. мая

160 гр.кокосова захар

100 гр. краве масло
1ч. л. ракия
1ч.л. амарето
аромати
1 жълтък


Плънка

60 гр  масло
30 гр. кокосова захар 
2с.л.течен шоколад 
80 гр. счукани орехи 
50 гр. стафиди


За поръска

филирани бадеми 


ПРИГОТВЯНЕ 





1. Маята се активира с една част от млякото и 1 с. л.кокосова захар 
2  Останалото мляко у захарта се смесват, загрява седи разтопяване на захарта.
3. Добавят се разбитите яйца,,ароматите и алкохола.
4. Замесва се тесто с пресятото брашно.
 


5. След 10 минути от починалото тесто се омесва с маслото. Най-напред половината масло се втрива в тестото. Бие се 50 пъти и в него се втрива и останалото масло. Отново се бие в плота 50 пъти.



6. Слага се в найлонов плик и съд с капак,където втасва на топло. 1 час.



7. От тестото се отделя 300 гр. за 3 козуначета. Останалото тесто се разточва на кръг /50 см./



8.Докато втасва тестото се приготвя плънката като продуктите за нея се смесват.

9.Намазва се кората и се навива на руло.


10. Рулото се разрязва по дължина и се сплита. Най удобно е двете половинки тесто да се сложат на кръст и най-напред да се сплете от едната страна ,а после от другата. .

11. Сплетеното руло сеслага във формата върху хартия за печене и втасва на топло още 50 минути


12. Намазва се с жълтък и се поръсва с фиксираните бадеми.
13. Козуначетата се оформят,втасват мажат се с жълтък и се поръсват с филирани бадеми 

14. Всичко се пече на 150 °©. Рулото се пече 40 минути, а козуначетата 20 минути.



ДОБЪР АПЕТИТ!


Източник


Коментари

Популярни публикации