КОЗУНАЧНО РУЛО С КОКОСОВА ЗАХАР
Това козуначно руло е по рецепта на Вероника Георгиева с малки изменения. Нейното е само с шоколад ,а моето с плънка от шоколад, орехи, стафиди и кокосова захар. Добавила съм в тестото ракия и съм намалила количеството на маята и прясното мляко.
Много сполучливо руло. Малко от плънката излезе отгоре при печенето и там козунакът е много тъмен. Иначе и от кокосовата захар цветът е кафяв.
От тестото преди оформяне отделих за 3 малки козуначета с орехи и стафиди.
Ето и рецептата.
ПРОДУКТИ
600 гр. брашно
2 яйца и 1 белтък
200 мл. прясно мляко
24 гр. мая
160 гр.кокосова захар
100 гр. краве масло
1ч. л. ракия
1ч.л. амарето
аромати
1 жълтък
Плънка
60 гр масло
30 гр. кокосова захар
2с.л.течен шоколад
80 гр. счукани орехи
50 гр. стафиди
За поръска
филирани бадеми
ПРИГОТВЯНЕ
1. Маята се активира с една част от млякото и 1 с. л.кокосова захар
2 Останалото мляко у захарта се смесват, загрява седи разтопяване на захарта.
3. Добавят се разбитите яйца,,ароматите и алкохола.
4. Замесва се тесто с пресятото брашно.
5. След 10 минути от починалото тесто се омесва с маслото. Най-напред половината масло се втрива в тестото. Бие се 50 пъти и в него се втрива и останалото масло. Отново се бие в плота 50 пъти.
7. От тестото се отделя 300 гр. за 3 козуначета. Останалото тесто се разточва на кръг /50 см./
8.Докато втасва тестото се приготвя плънката като продуктите за нея се смесват.
9.Намазва се кората и се навива на руло.
10. Рулото се разрязва по дължина и се сплита. Най удобно е двете половинки тесто да се сложат на кръст и най-напред да се сплете от едната страна ,а после от другата. .
11. Сплетеното руло сеслага във формата върху хартия за печене и втасва на топло още 50 минути
13. Козуначетата се оформят,втасват мажат се с жълтък и се поръсват с филирани бадеми
14. Всичко се пече на 150 °©. Рулото се пече 40 минути, а козуначетата 20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар