МРАМОРЕН ЧИЙЗКЕЙК С БОРДЮР ОТ ВЕЛИКДЕНСКИ ЗАЙЧЕТА


 На този Великден освен традиционните козунаци ще сложим на трапезата и чийзкейк с бордюр от великденски зайчета.
Тези идея ми показаха публикации в Пинтерес.
Имаше различни модели и реших да си проектирам и направя и подобен десерт.
Реших да е нещо по-лесно и същевременно интересно и различно.
Можеше да направя зайчетата и от бутер тесто,но от маслено тесто са по-устойчиви като стоящи фигури, но все пак и чупливи. Затова внимателно- ги подредих . Все пак няколко се счупиха, добре че направих повече фигурки.
 Основата и пълнежът са от мраморния ми чийзкейк, който съм правила многократно.
Промених някои неща- използвах портокалов сок и конфитюр от корички.
Стана много интересен десерт.

ПРОДУКТИ
  
За чийзкейка 

Основа
250 гр. маслени бисквити
125 гр. краве масло 
3 с.л. портокалов сок 

Крем

500 гр. рикота 
3 с.л.пудра захар
200 гр. крем сирене
100мл.течна сметана
30 мл. портокалов сок
100 гр.дулсе де Лече
100 гр. течен шоколад
15 гр. желатин


Още
6 бонбона Черноморец
3 ч.л. конфитюр от портокалови корички

За гарниране

Великденски зайчета

Рецептата може да видите тук

шоколадови яйчица
пишмание за гнезда
цветчета от фондан 

ПРИГОТВЯНЕ



ПРИГОТВЯНЕ 



1 За основата бисквитите се смилат и се прибавя разтопеното масло и портокаловият сок. Смесва се.



2. Сместа се поставя във формата и добре се отъпква.



3.Подреждат се зайчетата като се притискат леко  към основата.



4. Формата се слага в хладилника за около 30 минути.


5. Начупените бонбони и портокаловият конфитюр се слагат върху основата.



6. От продуктите се приготвя крема като рикотата,крем сиренето, сметаната и сока се смесват. 
Прибавя се желатинът приготвен по указание на опаковката. 
Сместа се разделя на 3.
В първата се прибавя захарта,във втората дулсе де Лече и в третата шоколада.
Смесите последователно се подреждат върху основата.





7. С шишче се меланшира  и се поставя в хладилника за 1 нощ.



8. Аранжира се.









ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации