МРАМОРЕН ЧИЙЗКЕЙК С БОРДЮР ОТ ВЕЛИКДЕНСКИ ЗАЙЧЕТА
На този Великден освен традиционните козунаци ще сложим на трапезата и чийзкейк с бордюр от великденски зайчета.
Тези идея ми показаха публикации в Пинтерес.
Имаше различни модели и реших да си проектирам и направя и подобен десерт.
Реших да е нещо по-лесно и същевременно интересно и различно.
Можеше да направя зайчетата и от бутер тесто,но от маслено тесто са по-устойчиви като стоящи фигури, но все пак и чупливи. Затова внимателно- ги подредих . Все пак няколко се счупиха, добре че направих повече фигурки.
Основата и пълнежът са от мраморния ми чийзкейк, който съм правила многократно.
Промених някои неща- използвах портокалов сок и конфитюр от корички.
Стана много интересен десерт.
ПРОДУКТИ
За чийзкейка
Основа
250 гр. маслени бисквити
125 гр. краве масло
3 с.л. портокалов сок
Крем
500 гр. рикота
3 с.л.пудра захар
200 гр. крем сирене
100мл.течна сметана
30 мл. портокалов сок
100 гр.дулсе де Лече
100 гр. течен шоколад
15 гр. желатин
Още
6 бонбона Черноморец
3 ч.л. конфитюр от портокалови корички
За гарниране
Великденски зайчета
Рецептата може да видите тук
шоколадови яйчица
пишмание за гнезда
цветчета от фондан
ПРИГОТВЯНЕ
4. Формата се слага в хладилника за около 30 минути.
ПРИГОТВЯНЕ
1 За основата бисквитите се смилат и се прибавя разтопеното масло и портокаловият сок. Смесва се.
2. Сместа се поставя във формата и добре се отъпква.
3.Подреждат се зайчетата като се притискат леко към основата.
5. Начупените бонбони и портокаловият конфитюр се слагат върху основата.
6. От продуктите се приготвя крема като рикотата,крем сиренето, сметаната и сока се смесват.
Прибавя се желатинът приготвен по указание на опаковката.
Сместа се разделя на 3.
В първата се прибавя захарта,във втората дулсе де Лече и в третата шоколада.
Смесите последователно се подреждат върху основата.
8. Аранжира се.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар