ВЕЛИКДЕНСКИ КОЗУНАЧЕТА С ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЧИЦА


 Тези козуначета са алтернатива на класическия козунак, който се приготвя с бяла захар. 

Тук се представя начин за изцяло заменяне на тази захар с кокосова. Последната е много полезна и здравословен вариант за употреба в сладкиши.

Напоследък я използвам в редица сладкиши а сега реших да направя и козунак с нея.

Това е пробен вариант и излезе много 

сполучливо.

 Щедро количество течен шоколад в основата и яйчице отгоре.

Сега вече може да направя и голям козунак.

Рецептата е на Вероника Георгиева  за козунак с шоколад и кокосова захар,с някои изменения, които направих


ПРОДУКТИ 


300 гр. брашно 

1 яйце и 1 белтък 

80 гр. кокосова захар

100 мл. прясно мляко 

50 гр. краве масло.

12 гр. прясна мая

1ч.л.кокосова захар за маята

аромати

1ч.л.ракия

1 жълтък за намазване на козуначета

пъдпъдъчи яйца

12 с.л.течен шоколад


ПРИГОТВЯНЕ



1. Маята се активира с захарта и малко от млякото.
2. Захарта се разтопява в млякото,което се затопля. Прибавят се яйцата, ракията и ароматите.
3. Брашното се пресява и с по горните смеси се замесва тесто.






 

4. Тестото почива 10 минути и започва втрива нето на маслото,което е на стайна температура. След като се усвои половината от маслото тестото се бие в плота 50 пъти. Втрива се и останалото масло и отново се бие 50 пъти.

5. Тестото втасва на топло 50 минути.
Разделя се на 6 части по 99 гр.
Всяко парче се оформя на топче,разточва се на правоъгълник и се намазва с 2с.л. шоколад Навива се на руло и после на охлюв. С средата се поставя 1 яйце. 
6. Козуначета втасват още 20 минути и се пекат на 150°© около 25 минути в книжни капсули и формички от алуминиево фолио. Преди печене се мажат с жълтък и се поръсват с филирани бадеми


7. Вече са готови.


ДОБЪР АПЕТИТ!


Източник

Коментари

Популярни публикации