ВЕЛИКДЕНСКИ КОЗУНАЧЕТА С ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЧИЦА
Тези козуначета са алтернатива на класическия козунак, който се приготвя с бяла захар.
Тук се представя начин за изцяло заменяне на тази захар с кокосова. Последната е много полезна и здравословен вариант за употреба в сладкиши.
Напоследък я използвам в редица сладкиши а сега реших да направя и козунак с нея.
Това е пробен вариант и излезе много
сполучливо.
Щедро количество течен шоколад в основата и яйчице отгоре.
Сега вече може да направя и голям козунак.
Рецептата е на Вероника Георгиева за козунак с шоколад и кокосова захар,с някои изменения, които направих
ПРОДУКТИ
300 гр. брашно
1 яйце и 1 белтък
80 гр. кокосова захар
100 мл. прясно мляко
50 гр. краве масло.
12 гр. прясна мая
1ч.л.кокосова захар за маята
аромати
1ч.л.ракия
1 жълтък за намазване на козуначета
пъдпъдъчи яйца
12 с.л.течен шоколад
ПРИГОТВЯНЕ
2. Захарта се разтопява в млякото,което се затопля. Прибавят се яйцата, ракията и ароматите.
3. Брашното се пресява и с по горните смеси се замесва тесто.
4. Тестото почива 10 минути и започва втрива нето на маслото,което е на стайна температура. След като се усвои половината от маслото тестото се бие в плота 50 пъти. Втрива се и останалото масло и отново се бие 50 пъти.
Разделя се на 6 части по 99 гр.
Всяко парче се оформя на топче,разточва се на правоъгълник и се намазва с 2с.л. шоколад Навива се на руло и после на охлюв. С средата се поставя 1 яйце.
6. Козуначета втасват още 20 минути и се пекат на 150°© около 25 минути в книжни капсули и формички от алуминиево фолио. Преди печене се мажат с жълтък и се поръсват с филирани бадеми
Коментари
Публикуване на коментар