БЕЛИ АСПЕРЖИ НА ФУРНА
Не бях опитвала бели аспержи,но ме заинтригува начинът на приготвянето им,който прочетох в публикацията на Марта Воуаgjian.
Реших и аз да опитам този вкус, само че приготвих като допълнение един семпъл соев сос.
Получи се нещо много вкусно и интересно. Хареса ми.
Ето как го приготвих.
ПРОДУКТИ
1 връзка бели аспержи
20 гр. масло
1ч л. червен пушен пипер
вегета
За соса
15 гр краве масло
2с.л соев сос.2 с.л.сосс от нар
1с.л. балсамов оцет
1ч.л.баварска горчица
За гарниране
чери доматчета
ПРИГОТВЯНЕ
3. Маслото се поставя върху аспержите нарязано на парчета.
4. Аспержите се завиват в хартия за печене като пакет.
Пече се на 200°© около 30 минути.
5. През това време се приготвя соса като маслото се разтопява и се прибавят останалите съставки.
6. С част от соса се поливат аспержите и останалия сос се сервира заедно с гарнитурата от чери доматчета.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар