ТРИЦВЕТНА СУРОВА ТУРШИЯ
Досега съм правила сурова туршия със заляти със саламура зеленчуци. Тази трицветна туршия ме впечатли с нещо ново: не се слага вода,оцет или захар. Сухите зеленчуци се посоляват,овкусяват с чесън и зелени подправки и се поставят в буркани,които се съхраняват в хладилник до 6 месеца. Дозата е малка за около 2 буркана от 800 гр. и един от 400гр. Може да се направят няколко дози.След 24 часа вече може да се консумира. Рецептата е на Валентина Гаспариан-Донева. Нейните клипчета от телевизионния и канал са доста впечатляващи с точни рецепти и вкусни изделия.
ПРОДУКТИ
1 кг. зелени и недозряли домати
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 моркова
2 люти чушлета
Подправки
1 глава чесън
магданоз,копър,целина
сол на вкус
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците се измиват и почистват.
Доматите се нарязват на много тънки резени.
Червената чушка се нарязва на жулиени.
Зелената чушка също се нарязва.
Чушлетата се нарязват на кръгчета.
Чесънът се обелва, нарязва се на ситно и се слага при зеленчуците..
Зелените подправки се нарязват и прибавят към сместа.
Добавя се солта.
Туршията се разбърква.
Натъпква се плътно в буркани. Добавя се отделилата се течност.
След 24 часа се поставя в хладилника. Но преди това се опитва в компанията на ракийка! НАЗДРАВЕ!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Източник: https://m.youtube.com/watch?v=IamlNmxef18#menu
Коментари
Публикуване на коментар