МУСАКА С КАРТОФИ И ОРИЗ СЪС СЪРНЕШКА КАЙМА
Мусаката е любимо ястие у дома. Досега съм показвала такова в патладжан и класическа мусака. Но не по-малко вкусна е и в съчетание на картофи и ориз.
ПРОДУКТИ
За мусаката
700 гр. картофи
100 гр. ориз
500 гр. сърнешка кайма
2 глави лук
2 моркова
1 люто чушле
1 сладка чушка
1 ч.ч.доматено пюре или нарязан домат
1 литър гореща вода
Подправки
1/2 връзка магданоз
1/2 вр. копър
1 телешки бульон
1 ч.л.черен пипер
1 ч.л. чубрица
2 щ. риган
За заливката
3 яйца
2 щ.сол.
400 гр.кисело мляко
ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците се нарязват и задушават в тиган.Прибавя се каймата, която също се задушава.
Слага се доматеното пюре и подправките. Добавя се и ориза.
На дъното на тавичка се слагат нарязаните картофи. Отгоре се изсипва плънката от зеленчуци месо и ориз.
Разбърква се, за да се смесят картофите с плънката. Налива се горещата вода.
Ястието се пече до готовност /около 30 мин./
Заливката се приготвя като яйцата се разбиват със солта до сгъстяване.
Постепенно се налива киселото мляко и пак се разбива.
Залива се готовата мусака. Пече се още 10-15 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар