СВИНСКО МЕСО С ГРАХ


Едно от по-рядко приготвяните ястия у нас е яхния от грах с месо.Причината е в това ,че съпругът ми не обича грах и не винаги имам нагласата да готвя само за мен. А децата рядко ни навестяват и прибират от Германия. Напоследък съпругът ми започна да проявява интерес. Сега го приготвих със свинско месо. 

ПРОДУКТИ

500гр.свинско месо
1 голяма консерва грах
2 моркова
1 голяма глава лук
1/2 ч.ч.  пюре от пресни домати
3 с.л брашно
2 с.л тиквено олио/слънчогледово/
1 с.л червен пипер
2 л. гореща вода
1 кубче бульон
1 ч.л.сол
1 вр.копър и магданоз

ПРИГОТВЯНЕ


Месото се запържва кратко.


Приготвят се зеленчуците.


Задушават се за около 10 мин.


Брашното се запържва в тиквеното олио.


В тенджерата се поставя граха отцеден от течността в него. Не я използвам защото е сладникава.


Поставя се месото.

 Следват зеленчуците и запръжката.Отгоре се излива доматеното пюре и червеният пипер.


Налива се горещата вода и кубчето бульон. Ястието ври 60м. 



Поднася се поръсено със зелените подправки.

ДОБЪР АПЕТИТ!


Коментари

Популярни публикации