СВИНСКО МЕСО С ГРАХ
Едно от по-рядко приготвяните ястия у нас е яхния от грах с месо.Причината е в това ,че съпругът ми не обича грах и не винаги имам нагласата да готвя само за мен. А децата рядко ни навестяват и прибират от Германия. Напоследък съпругът ми започна да проявява интерес. Сега го приготвих със свинско месо.
ПРОДУКТИ
500гр.свинско месо
1 голяма консерва грах
2 моркова
1 голяма глава лук
1/2 ч.ч. пюре от пресни домати
3 с.л брашно
2 с.л тиквено олио/слънчогледово/
1 с.л червен пипер
2 л. гореща вода
1 кубче бульон
1 ч.л.сол
1 вр.копър и магданоз
ПРИГОТВЯНЕ
Месото се запържва кратко.
Приготвят се зеленчуците.
Задушават се за около 10 мин.
Брашното се запържва в тиквеното олио.
В тенджерата се поставя граха отцеден от течността в него. Не я използвам защото е сладникава.
Поставя се месото.
Следват зеленчуците и запръжката.Отгоре се излива доматеното пюре и червеният пипер.
Налива се горещата вода и кубчето бульон. Ястието ври 60м.
Поднася се поръсено със зелените подправки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар