ПЕЧЕНИ ДЪРПАНИ ЧУШКИ
Един от способите за съхранение на печени чушки през зимата. Може да се затворят в бурканите в натурално състояние и по-късно да се овкусяват. Но като се овкусят се спестява време през зимата. Миналата година правих тази разядка и с печени патладжани. Но съпругът ми по здравословни причини не може да консумира патладжани. Сега направих няколко разядки с патладжан и реших да отделя в бурканчета само печени чушки. Прилагам и овкусяване.
ПРОДУКТИ
2 кг. червени чушки
1 кг. зелени чушки
За овкусяване
1 глава чесън
1 вр.магданоз
1 с. л. /равна/ сол
1 ч.л.захар
1 ч.ч.олио
ПРИГОТВЯНЕ
Чушките се пекат във фурната по нетрадиционния начин, който неведнъж съм показвала. Припомням го тук .
Когато зеленчуците се охладят се обелват.
Не се режат с нож, а се накъсват по дължина. Просто се разнищват. Тук си спомням от детството как разнищвахме със сестра ми вафлите по дължина. Асоциацията е твърде разнородна, но просто се сетих за това.
Накрая се нарязват чесъна и магданоза и прибавят съм чушките.
Овкусява се със солта, захарта и сгорещеното олио.
Готовата смес се пълни в буркани и се изваряват 20 минути. Изваждат се и се обръщат върху капачката.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар