МАЛИНОВО БРАУНИ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА






Това брауни е поредният ми сладкиш,  който направих сполучливо, въпреки че замених горният слой с нов,моя интерпретация.

Замених сметаната със сурова блат, защото приятелката ми Гевето избягва калорични продукти  и исках да опита нещо по-здравословно.


Получи се чудесно. Доволна съм от резултата.

Споделям рецептата


ПРОДУКТИ

За брауни блата 

3 яйца 

60 гр. кокосова захар

60 гр. кокосово масло 

20 гр. какао

90 гр. бадемово брашно

120 гр. черен. шоколад

120 гр. малини 

За суровия блат

260 гр. фурми 

1 морков

100 гр. кокосови стърготини

100 гр. счукани ядки

1 с.л портокалови корички 

За глазура

100 гр. бял шоколад

37 мл. сметана

25 гр. черен шоколад

малини за украса


ПРИГОТВЯНЕ 





1. За браунито най-напред се блендират яйцата и захарта.


2. Шоколадът се разтопява с кокосовото масло.

9

3.Бадемовото брашно се смесва с какаото.


4. Прибавят се разбитите яйца и  шоколада с маслото

5. Накрая се слагат малините.


6. Разбърква се и сместа се слага в силиконова форма 18 см.



7. Пече се 20 минути на 170 °© в загрята фурна



6. Охлажда се блата във формата.

7. През това време се приготвя суровият блат. Фурмите се накисват в топла вода за 10 минути и се блендират. Орехите също.

8..Морковът се настъргва и продуктите се смесват.

9. Сместа се разпределя върху браунито и добре се утъпква. Поставя се в хладилника да стегне.



10. Приготвя се ганаша и се излива върху сладкиша. Гарнира се с разтопен че черен шоколад и шоколадови стърготини. 


11. Гарнира се с малини и мента.





12.
Вече може да се опита.


ДОБЪР АПЕТИТ!


    Източник

Коментари

Популярни публикации