ЗАПЕКАНКА СЪС СИРЕНЕ КОТИДЖ НА ТИГАН
Тя беше я нарекла мързелива баница без кори.
Имаше много некоректни коментари или критични със забележка, че това не е баница а тутманик или солен кекс.
Каквото и да е важно е ,че е изпечено на тиган и е много вкусно.
Затова аз му дадох едно по - общо заглавие Запеканка на тиган.
Добре,че нямаше сирене Котидж,че щеше да падне голяма критика,та чак и бабите щяха да бъдат замесени, в смисъл,че само Котидж са яли.
Аз пък сложих точно сирене Котидж,защото саламуреното ми сирене беше съвсем малко.
Общо взето се получи хубаво печиво.
Сиренето Котидж е доста течно и затова намалих киселото мляко.
Стана много вкусно и апетитно.88
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
2 яйца
180 гр. кисело мляко
50.гр. краве масло
2с.л масло за намазване на тигана
130 гр. Био брашно от спелта
1,5 ч.л. бакпулвер
180 гр. сирене котидж
50 гр саламурено сирене
За гарниране
20 гр краве масло
шарена сол от вегета,червен пипер,риган,сминдух и чубрица
ПРИГОТВЯНЕ
1. Яйцата,киселото мляко,разтопеното масло се разбъркват до хомогенна смес.
2..Прибавя се брашното с бакпулвера.
4. Накрая се слага и сиренето Котидж.
5. След 6 минути се обръща от другата страна и се пече още 6 минути.
Коментари
Публикуване на коментар