ЗЕЛЕНЧУКОВИ КЮФТЕТА ПЕПИ




Идеята за тези кюфтета е на Пепи./ Penca  Giannioti/

Тя ги беше направила с тиквички и моркови.Много добре 
изглеждаха и с този сух таратор-разкош.

Набелязах си ги,но имах само една тиквичка. 

Замених останалото количеството с голям картоф. Добавих и сирене,което добре върви с картофа. Сложих бадемово брашно и ето че се получи чудесна смес..Кюфтетата преди печене намазах с белтък,за да останат гладки.и да не се обезформят.

Много вкусно и апетитно се получи.

Благодаря на Пепи за страхотната идея и рецепта.


ПРОДУКТИ 

1 голям картофи 

1 тиквичка

3 моркова

50 гр. сирене

1 вр. магданоз 

по.1/2 ч.л
черен пипер,сминдух,риган,чубрица и Ким

60 гр бадемово брашно

1 с.л .тиквено олио 

1 яйце и 1 белтък

1 белтък за намазване

За дресинга

5 с.л.кисело мляко 

2 скилидки чесън
сол

Копър

1ч.л..тиквено олио


ПРИГОТВЯНЕ 


 

1. Зеленчуците се почистват и измиват. Настъргват се на ренде.и се слага малко сол..Престояват  15 минути и се изстискват от сока.
2. Добавят се останалите продукти и подправки и е разбърква.


3. Оформят се кюфтета, подреждат се в тава,покрита с хартия за печене.
4. Намазват се с разбития белтък и се пекат в умерена фурна 200°© около 15 минути 



5. Приготвя се дресинга като продуктите се смесват. Поръсва се с копър.




6. Поднасят се топли.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации