ЦВЕТНИ ПАЛАЧИНКИ - ТОРБИЧКИ






За палачинките и  палачинковите торти  писах в поста си Солена рибна палачинкова торта. Могат да се видят толкова превъплащения на палачинката,колкото човешкият ум не може да побере. Наскоро видях модел на палачинка,набрана като хармоника ,която играеше роля на дреха от гардероба на кукла Барби. Сред множеството разноообразни визии на палачинката,се подрежда и палачинката- торбичка. За първи път видях палачинка оформена като торбичка в " Поворёнок" ,после при Йоли Делибозова . И двата модела предлагаха солена плънка-извара или кус-кус. Дълго време обмислях каква палачинка са предложа на приятелите си и докато се колебаех между няколко разцветки за моите палачинки, прочетох в статия , която се обосноваваше колко полезни са зеленчуковите сокчета. Тогава реших да използвам  Червено цвекло и 
бейби спанак за оцветяване на палачинките. Червеното цвекло има специфичен вкус и затова някои хора го избягват. Но ако се овкуси с цитрусов сок е много приятен. Бейби спанакът напоследък  се налага с меката си структура и приятен вкус. Прочетох и други публикации за прелестите на този зеленчук и определено
 колебанието ми между матча и спанак се разреши в полза на бейби спанака. Пълнежът на палачинката, исках да е сладък , с нежна текстура и приятен аромат. Избрах моя любим млечен крем с грис, допълнен с деликатния вкус и аромат на захарна целувка. Завършекът  на този загадъчен ансамбъл трябваше да бъде хрупкав и сякаш галещ небцето. Получи се интересен и много вкусен десерт.
За приготвянето на палачинките не се изисква специална рецепта.Всеки си има своя,която е изпробвал. Даже опитах и полуфабрикат за палачинки, много добри са според мене. Затова предлагам в рецептата този вариант. Главно за моментите когато няма много време или сме свършили някои продукти.
                      

                   Продукти:

       1 пакет полуфабрикат палачинки
       1 глава цвекло
       50 гр. бейби спанак
       Масло за намазване на палачинките

        За плънката: 1/2 доза гръцки млечен крем и 7-8 целувки
        За поръска: наситнени бадеми изпечени на тиган.
       
                   Приготвяне
        
Сместта в пакетчето се разтваря съгласно указанието и се разделя в два съда. Цвеклото се приготвя от вечерта като се нарязва на парчета и малко се посолява. Спанакът се попарва и слага в пасатора. Пасира се до пюриране и от пюрето се изцежда сок.Сокът от цвеклото,се изцежда от парчетата цвекло и се слага в единия съд , а сокът  от спанак в другия съд. Ако прецените сложете и в двете смеси по 1с.л. мед.
Палачинките се пържат в тиган, след което се намазват с масло. Броят  им зависи от диаметъра на тавичката.
Във всяка палачинка се слагат по 1 л. крем , парче от начупените целувки и се поръсва с ядки. Палачинките се събират от всички страни и се завързват. Подреждат се в поднос и се прибират на хладно. Сервират се с топка сладолед или плодова салата.
                                          Добър апетит!  




Коментари

Популярни публикации