БАНИЧКИ КРОАСАНИ СЪС СИРЕНЕ
В сайтовете им могат да се видят интересни конструкции на множество кулинарни изделия.
Преди време научих как се правят надиплени банички, които се сгъват по диагонал като хармоника.
Правих няколко пъти банички с различни плънки.
Разглеждайки изделията си ми хрумна,че мога да изтегля краищата на баничката така че да се получи кроасан.
Първият ми опит е с кори Сърбянка. Те са почти квадратни и подходящи, но са твърде малки корички и затова и кроасаните се получиха твърде малки/с къси краища/. Но се получи добре горе долу. Следващият път, когато имам повече време, ще опитам с козуначно тесто и вярвам,че ще се получи по-добре
А сега да преминем към конструкцията на баничките кроасани.
ПРОДУКТИ
10 кори за баница
За плънката
2 яйца+ 1 белтък
60 мл. смес от масло и олио
125 гр.кисело мляко
2 пръпълнени лъжици брашно
5 гр.бакпулвер
200гр. сирене
За намазване
1 жълтък
За поръсване
сусам
ПРИГОТВЯНЕ
За да заприлича на кроасан двата странични края се опъват внимателно. Баничките се подреждат в тава с хартия за печене. Мажат се с жълтък и се ръсят със сусам. Краищата се притискат още малко. Пече се на 200°С 20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар