САЛАТА ОТ КИНОА, ЧЕРВЕНА ЛЕЩА И БРОКОЛИ,ГАРНИРАНА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ,ШУНКА И СУРИМИ
За по-добър външен вид оформих салатата като венец, който гарнирах със зеленчуци,/моркови,кисели краставици и домати/ шунка нарязана на кубчета и сурими .
Подправена салатата е чудесна особено за дни на разтоварване от по-обилна и калорична храна Може да се поднесе и на празници.
При овкусяването преобладават, подправките от нар , които са богати на витамин С и са много приятни като вкус. Аз използвах сос и оцет от нар. Могат да се открият в турските магазинчета.
Зелените подправки също не липсват в салатата- копър и магданоз, а защо не и прясна мента. Все още расте в градината.
Като подправка използвах тиквено олио,което ни изпращат приятели от Хърватска.
Последният продук е също с много полезни действия и е подходящ за укрепване на простатата жлеза у мъжете.
Като вкус надделява този на червената леща.
Прекрасна салатка, която може да се поднесе по различни начини, стига да се хареса вкусът.
Споделям рецептата.
ПРОДУКТИ
1/2ч.ч. киноа*
1/2 ч.ч. червена леща
1 розичка броколи/големината е по желание/
Подправки
Сос от нар
сос- 3с.л.
1 ч.л.оцет от нар
2с.л.тиквено олио
3 скилидки чесън
зелени подправки-копър,магданоз,мента
вегета -2ч.л.
Продукти за гарниране
доматчета тип чери и по-едри
2 кисели краставици
2 свалени моркова
3 рулца сурими
80 гр.шунка
зелени подправки
Зърна от нар
пармазан
* мерителна чаша 300мл.
ПРИГОТВЯНЕ
2. Лещата също се измива. Сваряват се и двете за 6 минути.
3. Морковите се сваряват и настъргват.
4. Броколите се бланшират и пасират в блендера.
5. Всички продукти се смесват и разбъркват. Добавят се подправките и се разбърква отново.
7.В средата се поставя купичка.
8. Поставя се и форма за торта с по-голям диаметър.
Коментари
Публикуване на коментар