РУЛО СТЕФАНИ В КЕКСОВА ФОРМА
Иначе идеята за такова руло точно във формата на замъка бях замислила отдавна. Но все други неща изместваха този деликатес.
Не случайно избрах пъдпъдъчи яйца. Точно се побират във формата. А и са много полезни с по-ниско съдържание на холестерол в сравнение с кокошите яйца.
Мислех си картофите за гарниране да са пържени,но после реших,че е по-добре да ги изпека във фурната на водна баня.
Специфичното при печенето на рулото във формата за кекс е,че долу не се получава златист загар и е необходимо след обръщане на формата да се допече във фурната за зачервяване.
И така, получи се много бързо и вкусно ястие. Направих и бял сос и всичко стана чудесно.
Ето как направих всичко това.
ПРОДУКТИ
600 гр. кайма
9 пъдпъдъчи яйца
2 моркова
3 кисели краставички
Подправки за каймата
1 гл.лук смляна в блендера
кимион,черен пипер,ким,бахар
чубрица,мащерка
1жълтък
1/2 ч.ч. червено вино*
вегета
За печените картофи
700 гр. картофи
вегета
40 гр.масло
1/2ч.ч. бяло вино
За белия сос
40 гр.масло
1 препълнена л.брашно
100 мл. прясно мляко
вегета
*Мерителна чаша 100 мл.
ПРИГОТВЯНЕ
1. Приготвят се картофите като се обелват, измиват и поставят в тавичка. Заливат се с вода до 1/2 ниво на картофите. Слагат се подправките.
Пече се 20 минути с фолио и 15 минути без фолио.
2. Каймата се омесва с подправките. Престоява 30 минути в хладилника.
Подрежда се 1/2 от нея във формата. Трябва да покрие дъното и стените на формата.
3. Морковите се сваряват и нарязват на дребно. Също и киселите краставички се нарязват на дребно. Смесват се с морковите.
4.Яйцата също се сваряват и обелват.
5.Във формата върху каймата се подреждат яйцата и между тях морковите и краставичките.
7. Готовото руло се гарнира с картофите, кашкавал и чери доматчета.
8. Сосът се приготвя като към сгорещеното масло се прибавя брашното и се запържва до златисто. Прибавя се прясното мляко и вегетата.
Коментари
Публикуване на коментар