ТОРТА БОНБОН ФЕРЕРО РОШЕ
Една от най-емблематичните марки на Ferrero Group е създадена през 1982г. в Алба, малко градче в хълмовете на Пиемонт в Италия.
Вдъхновена е от желанието да направи цялото удоволствие от изтънчен шоколадов специалитет достъпно за много по-широка публика. Първоначално продаван в Европа, Ferrero Rocher скоро се превръща в любимия бранд бонбони в кутия за милиони хора по света. Днес той е световен лидер в своята категория и се продава в 140 държави на 5 континента.
Тези толкова популярни и любими на много хора бонбони вдъхновяват множество сладкари,които сполучливо моделират свои авторски торти с наименованието Фереро Роше.
Интернет пространството изобилства от рецепти за торти със същото наименование.
Има толкова много изображения на тази торта, гарнирана с оригинални бонбони Фереро Роше.
Преди време открих една идея за торта Бонбон Фереро Роше.
Видя ми се интересно, но загубих линка към този сайт и след дълго ровене в Интернет открих рецептата.
Предлагаше се да се изпече кръгъл блат,който да се нареже на ленти и същите да се подредят в кръгла купа. Много интересен ми се видя пълнежът и конструкцията на тортата.
Когато реших да я приготвя в навечерието на рожденият ден на съпруга ми, се случи така че нерекъснато спираха електрозахранвването с часове и не можех да разчитам на сигурност за изпичане на блата и затова реших да използвам готови рула.
Като направих пълнежа и го опитах разбрах, че ще е доста тежък ако остане само той в средата на тортата. Затова между сместа сложих още 2 реда рулца. Това увеличи и количеството на продуктите, но се получи добре.
Вдъхновена от вида на гранд бонбона Фереро Роше реших да украся с панделка.
Стана сполучливо.
Но за самия празник на съпруга ми, за да намеря място на топера с отбелязването на рождения ден свалих панделката и остана само топера.
Но и така е красиво и тортата прилича на един истински гигантски бонбон в тържествена обстановка.
В края на краищата по съвета на близки консултанти остана този окончателен вариант.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
За обвивката
2 рула с крем и сладко от ягоди
1 руло с крем ванилия
За пълнежа
300 гр.сладкарска сметана
250 гр.течен шоколад
70 гр. натрошени лешници
100 гр.вафли с лешников вкус
За топинга
70 мл.сварено кафе и 6 с.л.вода
За шоколадовия ганаш
150гр. черен шоколад/74%какао/
200мл. прясно мляко
30 гр.начупени лешници
30гр. краве масло
ПРИГОТВЯНЕ
2. Начупваме и лешниците. Смесваме с вафлите.
Прибавяме към сместа.
Източникhttp://buonafurcettaivana.blogspot.com/2015/11/rocher.html?m=1
Коментари
Публикуване на коментар