КОЛЕДНИ ФИГУРКИ В ШОКОЛАД
Като Тома Неверни реших да експериментирам. Сложих само два шоколада, мислейки си,че и дори да не стане не е голяма загуба.
Наближават коледните празници и затова приготвих коледни бисквити,бонбони и поръска,които да залепя върху разтопения шоколад.
И идеята в клипчето беше да се приготвят коледни лакомства в шоколад.
Само че там начупваха шоколада след стягане. Аз реших да го нарежа на парчета докато е още мек.
Вярно е,че и така се режеше трудно заради фигурките и парчетата не са равномерни,но все пак е по-добре защото ако се начупи стегнатия шоколад може да се отчупят съвсем дребни парчета,които не са за поднасяне. Можеха да останат както казваше баща ми за вътрешна консумация.
Иначе впечатлението ми от този метод на разтопяване са отлични. Техниката е перфектна и спокойно могат да се разтопят 7-8 шоколада в голяма тава.
Препоръчвам тези чудесни гарнирани парчета шоколад.
Не е задължително да се слага специална поръска. Може ядки,сушени плодове,бонбони,начупени бисквити. Приготвят се бързо и лесно и може да ги подредим в пликчетата с лакомства за малките.
ПРОДУКТИ
шоколади-бели,черни,млечни,цветни
бисквитки,бонбони
поръска с коледен мотив или други поръски като захарни пръчици,кокосови стърготини
ПРИГОТВЯНЕ
Фурната се включва на 50°С.
3. През това време се приготвят бисквитите/крекери/,бонбоните и поръските.
4. Шоколадите стоят точно 10 минути във фурната и се изваждат. Напълно меки са. През това време фурната не се изключва.
10. За сега ще ги съхранявам в тази кутия докато направя още. Ще ги опаковам за Коледа!
Ако решите да направите тези сладкишчета,няма да съжалявате!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Клипчето не успях да копирам,но мисля че ясно обясних всичко.
Коментари
Публикуване на коментар