АСПЕРЖИ СЪС СКАРИДИ ВЪРХУ КАНАПЕ ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА И КИНОА
Комбинацията аспержи -скариди използвам за втори път. Могат да се закупят сурови скариди и аспержи поотделно.
Първият път приготвих задушени аспержи и скариди, гарнирани с гуакамоле хумус.
Хареса ми и затова сега отново сготвих тази комбинация. Този път върху канапе от киноа и червена леща. Тези два продукта се съчетават добре. Преобладава вкуса на лещата.
Всъщност това може да се нарече и салата табуле, в която липсват само доматите.
Споделям рецептата
ПРОДУКТИ
1 пакет скариди с аспержи 400 гр.
3-4 скилидки чесън
2 ч.л.оцет от нар или лимон
За основата
1/2 чаша киноа*
1/2 чаша червена леща
1 сварен морков
1/2 гл. червен лук
1/2 гл.чесън
2 клонки копър
2 ч.л. оцет от нар или лимонов сок
2 щ. мащерка
1 с.л.зехтин
вегета на вкус
За потапяне
сос от нар
* мерителна чаша 150 мл.
ПРИГОТВЯНЕ
1.Лещата и киноата се сваряват в подсолена вода за 6 минути. Преди това лещата се измива с вода. Киноата се измива като се сменя водата няколко пъти и се закисва във вода 30 мин.
2. Лещата и киноата се отцеждат от водата. Прибавя се ситно нарязаният лук ,чесъна и моркова. Прибавят се зехтина, оцета, копъра, мащерката. Овкусява се с зехтина, вегетата и оцета.
Всичко добре се разбърква.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Коментари
Публикуване на коментар